Președintele, Klaus Iohannis, a semnat decretul de numire a Procurorului General, Augustin Lazăr.

“Am semnat numirea procurorului general Augustin Lazăr”, a anunțat Klaus Iohannis în cadrul declaraţiei de presă de  la Palatul Cotroceni.

Augustin Lazăr a primit aviz favorabil din partea Secţiei pentru procurori a CSM, după interviul pe care l-a susţinut joi, iar Raluca Prună, transmisese vinerea trecută propunerea pentru funcția de procuror general către președintele Klaus Iohannis.

Augustin Lazăr, magistratul propus pentru funcţia de Procuror General al României, a declarat, după ce a primit aviz favorabil din partea Secţiei pentru Procurori a CSM, că este sigur că se va realiza resetarea Ministerului Public.

“Am fost încurajat şi de colegi prin mesajele pe care mi le-au transmis şi sunt sigur că vom putea realiza ceva de care să fim mulţumiţi toţi, adică o resetare generală a Ministerului Public, are nevoie Ministerul Public să poată soluţiona numărul mare de dosare pe care îl are”, a declarat Augustin Lazăr după interviul în urma căruia a primit aviz pozitiv din partea Secţiei pentru Procurori a CSM.

Augustin Lazăr are o vechime de 34 de ani în funcția de procuror, dintre care 18 ani în funcții de conducere. El este procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia din anul 2013, calitate în care a coordonat și a instrumentat cauze complexe, una dintre acestea fiind urmărirea și repatrierea tezaurelor sustrase din situl Sarmizegetusa Regia, în care a fost necesară cooperarea judiciară internațională.
 
Anterior, din anul 2001 până la finalul anului 2012, el a ocupat funcția de procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus