Astăzi se împlinesc 4 ani de la ultimele alegeri locale

„Ni se par aceste date rezonabile pentru organizarea alegerilor locale. Există discuții încă pentru alegerea uneia dintre aceste date, deoarece să ia în calcul faptul că în 1 octombrie începe anul universitar, iar studenții să poată vota (n. red. la alegerile locale se poate vota doar în localitatea de domiciliu). Localele sunt cele mai importante alegeri, din punctul meu de vedere, pentru orice stat democratic, deoarece cetățenii își aleg de fapt gospodarul care 4 ani ar trebui să le rezolve problemele din urmă. Nu trebuie să fie prea mult declat termenul, nu se puteau face în jurul datei de 15 iunie pentru suntem în stare de alertă, dar nici nu se pot prelungi prea mult. De asemenea, alegerile parlamentare să se desfășoare la termen, adică în 6 decembrie, pentru ca în 22 – 23 decembrie când expiră mandatele să poată intra noul Paarlament cu puteri depline”, a declarat Lucian Heiuș, președintele PNL Hunedoara.

Pe de altă parte, Heiuș a declarat că săptămâna viitoare trebuie ca Parlamentul să voteze o lege privind prelungirea mandatele actualilor aleși locali.

În același timp, președintele PNL Hunedoara a declarat că toți primarii în funcție, cu excepția celui din Hațeg, vor candida pentru un nou mandat. De asemenea, până la 1 iulie, reprezentanții PNL din județ trebuie să finalizeze listele partidului pentru consiliile locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus