Toate instituțiile cu funcții de control trebuie să fie în teren și „să controleze la sânge, să dicteze toate sancțiunile legale împotriva celor care încalcă regulile”

Premierul le-a cerut miniștrilor implicați în lupta cu coronavirusul să se mobilizeze și să utilizeze toate instrumentele pentru a putea reduce numărul de persoane infectate.

„Transmit un mesaj foarte serios. Creșterea numărului de cazuri, de persoane diagnosticate pozitiv trebuie să ne pună în gardă. Vă solicit să sunați mobilizare generală. Toate ministerele implicate trebuie să fie mobilizate la maximum și să utilizeze toate instrumentele pentru a putea reduce numărul de persoane infectate. Marea majoritate a cetățenilor sunt corecți, respectă regulile. Din păcate, avem o sumă de agenți economici, instituții și cetățeni care, poate și datorită unei campanii de o agresivitate fără precedent de negare a virusului și de nesocotire a pericolului, au ajuns în situația de a ignora. Vă cer să fiți fără milă față de cei care încalcă legea”, a declarat Ludovic Orban la începutul ședinței de guvern.

Șeful executivului a mai spus că toate instituțiile cu funcții de control trebuie să fie în teren și „să controleze la sânge, să dicteze toate sancțiunile legale împotriva celor care încalcă regulile”.

„În acest moment, prioritate zero e controlul respectării normelor de protecție sanitară. (…) Prefer să izolăm virusul, decât să ajungem în situația să-i izolăm românii sau să fim izolați”, a adăugat premierul.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, joi, un nou record negativ de cazuri înregistrate în 24 de ore.

614 de noi infecții au fost raportate.

Potrivit GCS, până joi, pe teritoriul României, au fost confirmate 30.789 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.574 au fost externate, dintre care 20.969 de pacienți vindecați și 1.605 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

 Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus