La baza incidentului par să fie lucrările de mântuială efectuate de firma contructoare la instalaţiile de alimentare cu apă. Amenajarea sediului a fost finanţată aproape integral din bugetul judeţului Hunedoara

Potrivit cpt. Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, echipajele de pompieri ale Detaşamentului din Deva care acţionează pentru stingerea incendiilor şi limitarea pagubelor produse de acestea au intervenit, luni, 5 ianuarie 2015, pentru evacuarea apei din subsolul sediului eparhial al Episcopiei Devei şi Hunedoarei.

“La sosirea echipajului, s-a constatat că sala de conferinţe aflată la subsolul clădirii era inundată pe o suprafaţă de 100 metri patraţi, nivelul apei fiind de aproximativ 40-50 de centimetri. Pompierii au acţionat cu motopompa din dotare pentru evacuarea apei”, a declarat reprezentantul ISU Hunedoara.

Potrivit unor surse, inundaţia pare să se fi produs din cauza unei conducte sparte.

Bani publici pentru clienţii lui Mircea Moloţ?

Lucrările de amenajare a noului sediu eparhial au fost finanţate în cea mai mare parte din bugetul public al judeţului Hunedoara prin alocări de la Consiliul Judeţean. Numai în 2014, CJ Hunedoara a alocat suma de 2.000.000 de lei pentru finalizarea lucrărilor începute în anul 2012. În total, din bugetul CJ au fost alocaţi peste 1,7 milioane de euro pentru acest obiectiv.

Potrivit unei anchete publicate de Glasul Hunedoarei în data de 15.04.2014, firma aleasă pentru amenajarea sediului eparhial al Episcopiei Devei şi Hunedoarei este Viva Construct SA. Aceeaşi publicaţie mai susţine că, imediat după alocarea banilor de la Consiliul Judeţean, a dispărut şi panoul cu datele de indentificare a construcţiei unde era trecut antreprenorul general şi subcontractanţii.

Viva Construct SA, administrată de Vasile Axinte, este o societate extreme de importantă în schema de sifonare a banilor descoperită de procurorii DNA în judeţul Hunedoara. Potrivit acestora, atât Viva Construct, cât şi Trans Construct (o altă societate cu un număr impresionant de contracte oferite de Consiliul Judeţean), încheiau înţelegeri cu societăţile controlate de ginerele preşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara, Robertto Patrick Venter. Prejudiciul în acest dosar depăşeşte 2 milioane de euro.

Administratorul SC Viva Construct SA, Vasile Axinte, este urmărit penal pentru dare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani în forma complicităţii.

În acest dosar, atât preşedintele suspendat al CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, ginerele acestuia, Robertto Patrick Venter, cât şi Vasile Axinte sunt arestaţi la domiciliu din data de 9 decembrie 2014.

2 răspunsuri

 1. ipodelean@yahoo.com' Duhul sfînt spune:

  Fiindcă au finanţat clădiri ale bisericii gurului iudeu Isus, dobitocii de politicieni şi-au primit răsplata

  • ești penibil bre. dacă era să funcționeze după mintea ta mică mică, ar fi căzut toate bisericile, nu ar fi fost inundat doar un beci.
   la tine acasă sunt toate lucrurile perfecte pentru că tu nu crezi în Isus?
   hahahahaha

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus