După aproape o săptămână de la incidentul care a lăsat 70 la sută din oraș fără energie electrică, distribuitorul E-Distribuție Banat explică într-un comunicat de presă ce problem sunt în oraș.

„Consumatorii din municipiul Orăștie care locuiesc în zonele afectate de incidentele pe liniile de medie tensiune din data de 7 septembrie sunt în prezent alimentați cu energie electrică printr-o schemă provizorie și cu ajutorul grupurilor electrogene. Pentru a crește siguranța și calitatea în alimentare la parametri normali, echipele E-Distribuție Banat desfășoară lucrări de reparații, înlocuiri de cabluri și elemente de rețea care presupun și întreruperi de scurtă durată ale alimentării cu electricitate, pe durata efectuării manevrelor. În zilele următoare sunt prevăzute lucrări pentru zonele Pricazului, Crișan, Horia, Petru Maior.

De asemenea, întreruperi de scurtă durată pot avea loc pentru alimentarea cu combustibil a celor 4 grupuri electrogene racordate la rețea și pentru verificările necesare asigurării funcționării acestora în condiții de siguranță. Pe această cale, dorim să transmitem către locuitorii din zonele în care sunt amplasate grupurile generatoare să nu depășească limita îngrădirilor din jurul acestora, pentru a evita orice riscuri legate de sănătate și siguranță. Termenul prevăzut pentru finalizarea lucrărilor de reparații în rețeaua de medie tensiune este 20 septembrie, astfel că E-Distribuție Banat va începe și refacerea zonelor urbane unde au fost efectuate săpături, pentru a le aduce la starea inițială.

Pe lângă lucrările de reparații menționate, o lucrare de mai mare amploare va avea loc în zona străzilor 9 Mai, Gheorghe Doja, A.I.Cuza, M. Kogălniceanu, Plantelor unde va fi înlocuită integral rețeaua de medie tensiune, prin instalarea de noi cabluri subterane pe două segmente, cu o lungime de aproximativ 1 kilometru fiecare. Traseele exacte pe care vor fi desfășurate săpăturile pentru realizarea noii rețele vor fi stabilite împreună cu Primăria Orăștie, pentru a minimiza impactul asupra infrastructurii urbane. Termenul de realizare a acestor lucrări este de aproximativ 4 săptămâni, ceea ce nu presupune întreruperea alimentării consumatorilor, care va fi realizată în regim provizoriu prin liniile existente.

Sunt în curs de desfășurare și lucrări de restabilire a alimentării sistemului de iluminat public, refacerea fiind efectuată treptat, pe zone.

Echipele E-Distribuţie Banat vor rămâne în teren până la restabilirea alimentării în schema definitivă a tuturor clienţilor. Rugăm clienții care au de semnalat deranjamente individuale sau colective să sune la 0800.070.444 (număr apelabil gratuit din rețelele din România) sau 0254/0354 + 929”, se arată în comunicatul de presă al E-Distribuție Banat .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus