În Comitetul Executiv Naţional al PSD de la Orăştie (29-30 iunie 2014) s-a pus pentru prima oară problema excluderii din PSD a lui Marian Vanghelie şi a lui Mircea Geoană, au declarat surse din PSD pentru stiripesurse.ro.

Motivul a fost, spun sursele citate, încercarea ‘extrem de agresivă’ a lui Mircea Geoană de a se impune drept candidat la alegerile prezidenţiale, în locul lui Victor Ponta. Sursele citate spun că Geoană şi Vanghelie încercau să găsească în ţară sprijin din organizaţiile judeţene şi lucrurile puteau să ia o turnură periculoasă pentru unitatea echipelor de campanie.
În acest context, Victor Ponta avea în faţă varianta excluderii celor doi, însă o asemenea decizie în plină campanie prezidenţială ar fi dăunat grav imaginii partidului. Pe de altă parte, o amânare a tensiunilor ar fi însemnat posibilitatea că Mircea Geoană să-şi depună şi el candidatura în PSD pentru alegerile prezidenţiale şi lucrurile să arate mult mai rău decât în primul scenariu.
Surse din PSD ne-au relatat că s-a intervenit în forţă la Geoană-Vanghelie să-şi abandoneze planurile pentru că Ponta are cele mai mari şanse şi dacă va câştiga atunci toată lumea va fi mulţumită. În paralel, PSD-iştii au anihilat în teritoriu orice semn de întrebare cu privire la candidatura lui Victor Ponta.
Pe parcurs, toată lumea s-a prins că întreaga scenetă era o simplă poveste, aşa că s-a trecut la planul reintrării lui Mircea Geoană şi Marian Vanghelie în adevăratele jocuri din PSD. Trecerea de la statutul de ‘ajutoare’ şi ‘toleraţi’ la cel de membri influenţi în conducerea partidului era programată pentru Congresul PSD.

stiripesurse.ro

foto: agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus