TVR HD a ajuns la capăt de drum. După 11 ani, postul se închide oficial, la începutul lunii noiembrie, după ce televiziunea publică a trimis o solicitare în acest sens Consiliului Național al Audiovizualului.

 Cum se explică această decizie? În viitoare formulă de funcționare a canalelor publice, actualul TVR HD nu-și mai găsește rostul, pentru că TVR 1 și TVR 2 vor trece la formatul HD în perioada următoare. Până în prezent, TVR HD era singurul loc de la Televiziunea Publică unde puteau fi difuzate programe filmate în HD, scrie Paginademedia.

TVR HD, care a început să emită în iunie 2008, cu ocazia Campionatului European de Fotbal Euro 2008, ca un canal experimental, a primit în 2012 de la CNA o licență prin satelit. Merită menționată că televiziunea a avut o grilă de programe distinctă de a celorlalte televiziuni ale TVR, dar a preluat însă evenimentele importante: de la competiții sportive, la alte transmisiuni, cum ar fi funeralii, vizita Papei etc.

În 2017, în mandatul Irinei Radu, s-a vorbit despre transformarea televiziunii într-un post de sport. Planurile s-au evaporat după venirea Doinei Gradea la cârma televiziunii publice.

sursa: dcbusiness

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus