Membrii “Platformei unioniste Acţiunea 2012” din Petroşani vor lansa joi, 27 martie, 27 de lampioane tricolore pentru a marca 96 de ani de la unirea Basarabiei cu România. Acţiunea se va desfăşura concomitent în mai multe localităţi din ţară şi din Republica Moldova.

27 de lampioane vor lumina joi Parcul «Carol Schreter» din municipiului Petroşani în cinstea zilei de 27 martie 1918, atunci când a avut loc unirea Basarabiei cu România. Acţiunea, la care sunt invitaţi să participe toţi cetăţenii Văii Jiului, va fi organizată de un grup de tineri, membri ai “Platformei Unioniste Acţiunea 2012” şi marchează 96 de ani de la unirea celor două provincii românești. “Invităm toţi cetăţenii Văii Jiului să fie alături de noi pentru a marca această zi din istorie. Lampioanele vor fi înălţate din Parcul «Carol Schreter» din Petroşani, începând cu ora 19.00”, a declarat Florin Muscalu, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012, filiala Valea Jiului.

Evenimente similare vor avea loc concomitent în peste 40 de oraşe de pe ambele maluri ale Prutului. “Platforma Unionistă Acţiunea 2012” reprezintă o coaliţie de asociaţii non-guvernamentale care militează pentru unirea României cu Republica Moldova. ”Semnalele pe care le primim tot mai des din partea populaţiei din Republica Moldova indică în mod clar dorinţa de a trăi demn într-un stat puternic, reîntregit. Consider că anii până la împlinirea visului tuturor românilor pot fi numărate pe degetele de la o mână. Moldoveni, deci Români!”, a declarat co-preşedintele Platformei unioniste Acţiunea 2012, Mihai Nicolae.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus