Larisa Iordache, dubla medaliată cu argint la Campionatele Mondiale de la Nanning, la individual compus şi la sol, este personajul principal într-un reportaj făcut de către CNN în România.

Larisa Iordache este denumita in reportajul Human to Hero, realizat de CNN, noua Nadia a Romaniei. 

“Au trecut 25 de ani de cand comunismul a cazut in Romania, atat de multe s-au schimbat in tara din Europa de Est, insa productia generatiilor de gimnasti continua sa genereze campioni. Are aproximativ 1.5 metri inaltime, dar picioarele ei sunt lungi. La 18 ani, Larisa Iordache si-a capatat deja renumele de noua Nadia. De la Nadia Comaneci, primul 10 perfect din gimnastica, in 1970, pana la multipla medaliata cu aur din ’80, Ecaterina Szabo, si Simona Amanar, campioana de dupa Revolutie, Romania a reusit sa atinga noi cote de excelenta”, noteaza CNN in editia sa digitala.

Larisa Iordache a povestit momentul in care s-a apucat de gimnastica, amintirile parintilor despre “era Ceausescu” si clipele care au transformat-o in cea mai importanta gimnasta a generatiei ei.

“Nu eu am ales gimnastica, ci gimnastica m-a ales pe mine. Pur si simplu s-a intamplat. Sunt foarte fericita pentru tot. Eu m-am nascut dupa ce a cazut regimul comunist, dar parintii mei mi-au povestit de cat de strict era totul in acele vremuri, fata de ce traim astazi. Acum tara este deschisa, iar oamenii se descurca asa cum stiu ei mai bine. Este mai simplu acum decat era inainte. Sunt fericita ca nu am prins acele vremuri”, a  spus gimnasta pentru CNN.

Sursa: romaniatv.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus