COMUNICAT DE PRESĂ

Deși toată presa și opinia publică insistă să-i întrebe pe reprezentantii PNL dacă măresc pensiile și alocațiile, aceștia refuză să răspundă, pentru că nu-și doresc acest lucru, dar nici nu au o motivație plauzibilă pentru asta.

Îi auzim cu aceeași placă stricată cum că nu ar fi bani la buget. Minciună! Pentru dublarea alocațiilor copiilor este necesară o sumă de aprox 7,5 miliarde de lei anual.  Dacă Guvernul ORBAN n-ar mai face risipă pe bani publici și-n beneficiul clienților politici și ar cheltui cu achiziția de bunuri și servicii o sumă echivalentă cu cea din perioada guvernului PSD, nu doar că ar fi bani pentru dublarea alocațiilor ci ar mai și rămâne câteva miliarde bune, în fiecare an. Gestionarea banilor publici de către PNL se face într-un mod defectuos și nici nu există transparență la nici unul din ministere. Spre exmplu, în 2018, când PSD avea în Guvern 24 de ministere, s-au cheltuit 38 miliarde lei; până în octombrie 2019, când PSD a pierdut guvernarea, cheltuiala era de 40 miliarde de lei. Pentru anul 2020, Guvernul Orban a prevazut în buget  (buget asumat, nevotat în Parlament!) pentru cele doar 16 ministere suma de 51 miliarde de lei.

În ceea ce privește majorarea cu 40%  a punctului de pensie, de la 1 septembrie, aceasta este o necesitate care nu poate fi amânată, evitată ori manipulată. Majorarea pensiilor cu 40% NU e o povară, ci un stimul economic, în actualul context. Banii cu care cresc pensiile se reîntorc în economie, determină creșterea consumului, a vânzărilor, implicit a taxelor și a impozitelor colectate de stat. O treime din suma totală cheltuită cu majorearea pensiilor s-ar reîntoarce la bugetul statului. Datele Eurostat atestă că, în perioada guvernării  PSD, peste 200.000 de pensionari au ieșit din starea de sărăcie extremă.

Cheltuielile cu pensiile reprezintă acum aprox 7% din PIB. După aplicarea Legii pensiilor în integralitatea ei, procentul din PIB va crește la 11,7 la sută, dar va fi sub media europenă care e de 13%!

În România, 2 milioane de pensionari, adică 40% din totalul pensionarilor, au o pensie mai mică de 1000 de lei. PSD s-a zbătut să elimine această nedreptate și ca atare azi exista Legea prin care pensiile trebuie mărite de la 1 septembrie cu 40% și, deasemenea, Legea prin care alocațiile copiilor trebuie dublate, începând cu 1 august.

Pandemia nu este decât o scuză pentru Guvernul Orban, care a demonstrat de-a lungul celor opt luni de guvernare, că nici pensionarii și nici copiii nu reprezintă o temă de luat în seamă pentru el, acesta preocupându-se mai mult de binele băncilor decât de binele românilor.

PSD care Guvernului Orban să aplice legea în vigoare, să dubleze alocațiile copiilor, de la 1 august, și să majoreze pensiile cu 40%, de la 1 septembrie! Altfel, PSD depune moțiune de cenzură!  Și asta pentru că nu poate sta deoparte, să asiste nepăsător la această mascaradă pe care o face PNL cu prețul privării copiilor și pensionarilor de drepturile ce li se cuvin prin lege.

PSD a avut grijă de copiii și pensionarii tării și cere ca PNL să facă același lucru!

 

Deputat Laurențiu Nistor,

Președintele Organizației Județene PSD Hunedoara

 

2 răspunsuri

  1. S-a trezit ICOANA
    – TOTI SUNTE-TI LA FEL

  2. Cine te-a mințit Nistorică?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus