Comunicat de presă

Comunicat de presă

În loc să-i mintă pe români, Iohannis ar trebui să își ceară scuze de la cei pe care i-a afectat prin blocarea bugetului

PSD constată că președintele Iohannis îi minte din nou pe români în încercarea de a explica de ce a luat decizia de a bloca adoptarea bugetului pentru anul 2019. Este doar un joc electoral pentru că Iohannis știe bine că bugetul va fi adoptat curând de Parlament fără ca el să-l mai poată opri să intre în vigoare.
Este un joc făcut pe seama copiilor care nu și-au putut primi alocațiile majorate de la 1 martie 2019, așa cum prevăzuse ordonanța Guvernului emisă la finalul lunii februarie.

Este de asemenea un joc politic făcut de președintele Iohannis pe spatele pensionarilor pe care îi minte la fel cum a făcut-o și în trecut, spunând mereu că nu mai sunt bani pentru plata pensiilor. Realitatea l-a contrazis însă de fiecare dată. Pensiile au fost plătite și majorate în avans față de prevederile legale.
Este un joc făcut de președinte împotriva tuturor românilor care așteaptă investițiile din sănătate al căror buget este cu 6 miliarde mai mare față de anul trecut și cu 16 miliarde mai mare față de bugetul Guvernului Cioloș girat de președintele Iohannis.

Iată cele mai mari trei minciuni enunțate astăzi de Iohannis:

Președintele Iohannis a mințit când a spus că lipsesc 1,4 miliarde de lei de la bugetul de pensii. În realitate, după mult timp, în anul 2019, bugetul va avea un excedent de 1,7 miliarde lei, ca urmare a măsurii transferului contribuțiilor de la angajator la salariați – o măsură care a fost criticată intens de președintele Iohannis.

Președintele Iohannis a mințit când a spus că PSD ar fi putut crește alocațiile pentru copii. În realitate PSD a făcut toate actele normative necesare pentru creșterea alocațiilor, însă pe toate Iohannis le-a blocat prin contestațiile făcute la Curtea Constituțională și prin retrimiterea legii bugetului la reexaminare în Parlament. Majoritatea parlamentară va face tot ce este posibil pentru a vota cât mai curând bugetul.

Președintele Iohannis a mințit când a spus că PSD majorează cu întârziere pensiile. În realitate, pensiile au fost majorate în avans în luna iulie anul trecut, în loc de ianuarie 2019 și le va majora în avans în septembrie față de ianuarie anul viitor.

În loc să îi mintă pe români, Iohannis ar fi trebuit să își ceară scuze de la toți cei pe care i-a afectat în această perioadă.

Biroul de presă al PSD

8 răspunsuri

 1. pensionar@yahoo.com' Pensionar spune:

  Dar voi ca ati împărțit pensionarii in normali și speciali nu ar trebui să vă cereti scuze?

 2. ciprian54@yaho.com' Valea Jiului spune:

  Guvernul PSD nu modernizeaza drumul DN 7A (Cheile Jietului) spre Voineasa si Transalpina sau sarbatoarea la Manastirea de la Groapa Seaca ne rupem masinile , drumul DN 66A spre Herculane , …

  • Trebuie sa actionati in judecată Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR – unde sunt tot PSD-istii votati de voi de 30 de ani!!), cerând daune morale și materiale daca puteti demonstra ca din cauza gropilor si a drumurilor v-ati stricat masinile!!!
   Exista deja un proces castigat de un hunedorean care a lovit un caine pe A1 si a obtinut prin proces despagubiri!!
   Asa ca nu va mai plangeti si asteptati ca niste milogi, ci treceti la fapte!! Noroc bun!

 3. La fel si Dragnea si Nistor pentru intarzierea prezentarii bugetului in Parlament ! 🙁

 4. Tractoristul Nistor si-a dat cu parerea. Sa mori tu ?

 5. Comunisti tot mincinosi raman!!! nu fac decat sa-si acopere nemunca pentru care au luat salarii grase!
  Dar de ce nu a fost facut Bugetul in Octombrie 2018???
  Suntem in Martie si au o intarziere de 6 luni!!!
  Deci cine trebuie sa-si ceara scuze??? sau mai degraba sa demisioneze fiind incapabil de a conduce tara!!! doar sa-si umple buzunarele din visteria tarii stiu!
  Demisie in bloc cu guvernul lor de nulitati cu tot!!! Tovare Nistor, ia initiativa si … demisioneaza!!! nu ne bucura prezenta ta!!!

 6. Cand ai fost condamnat ca ti-ai angajat nevasta la biroul tau parlamenar nu ti-ai cerut scuze bolsevicule

 7. Daca erau asa de preocupati de buget liderii coalitiei se implicau direct si cand trebuia, nu sa stea cu burta la soare sau la schi. Au tot lalait-o cu bugetul timp de 4 luni si acum se grabesc si tot dau vina pe altii fara sa se uite in curtea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus