Misiune inedită pentru pompierii arădeni care au fost chemaţi, miercuri după masă, ca să salveze mai multe lebede care au rămas blocate pe o baltă de la marginea municipiului Arad, care îngheţase, iar pentru păsări rămăsese doar un ochi de apă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Lebedele au rămas blocate pe baltă de la fosta cărămidărie de la marginea municipiului Arad. Lebedele s-au stabilit în zona de la sfârşitul anului 2016. Un localnic le ducea zilnic de mâncare şi câteva zile la rând, omul a spart şi gheaţă de la mal. Când a văzut că păsările încep să moară, bărbatul a sesizat autorităţile.

“Am găsit lebedele acestea pe baltă lângă pădure înainte de Crăciun, au fost în total 16. După una-două zile am găsit una moartă pe mal. De atunci în fiecare dimineţa vin. Vreo trei zile am spart gheaţă de la mal, unu-doi metri, că să nu ajungă câinii la ele că să le mănânce. După care au rămas numai zece lebede. Vreo trei zile le-am adus mâncare, pâine. Ieri dimineaţă au fost zece, când am venit azi dimineaţă (miercuri – n.r.) mai erau nouă. Ele nu au spaţiu unde să înoate, să îşi caute să se hrănească din cauza că apă este îngheţată şi luciul de apă este foarte mic unde sunt ele”, a povestit un localnic.

Biologii spun că relocarea lebedelor pe râul Mureş nu este o soluţie, pentru că păsările s-ar întoarce pe baltă pe care s-au obişnuit.

livearad.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus