Potrivit unui proiect pus în dezbatere la Ministerul Sănătăţii (MS), înlocuitorii laptelui matern, mâncarea pentru bebeluşi şi o serie produse destinate hrănirii sugarilor nu se vor mai putea promova în magazine, spitale sau la radio şi TV.

Ministerul Sănătăţii propune o lege privind reglementarea marketingului înlocuitorilor laptelui matern şi promovarea alăptării. Proiectul legislativ prevede interdicţia de a plasa (introducerea de imagini ale unui produs într-un program radio sau TV), de a face reclamă sau de a utiliza oricare alte forme de promovare a unor produse destinate hrănirii bebeluşilor.

Pentru a se aplica, propunerea legislativă trebuie să fie adoptată de Parlament şi publicată în Monitorul Oficial.Produsele care, începând cu 11 mai 2020, nu vor mai putea fi promovate sunt înlocuitorii laptelui matern (formule de lapte praf), mâncarea pentru bebeluşi, dar şi biberoanele sau tetinele. Mâncare pentru bebeluşi reprezintă, potrivit proiectului de „orice aliment lichid, semisolid sau solid destinat nutriţiei sugarilor în primele şase luni de viaţă sau fortifianţi ai laptelui matern”.

sursa: ziarulunirea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus