Adoptată cu scandal în Parlament, legea pensiilor a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis, potrivit unui anunţ al Administraţiei Prezidenţiale.

“Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 8 iulie a.c., decretul pentru promulgarea Legii privind sistemul public de pensii (PL-x 725/28.11.2018)”, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Luni dimineaţă, secretarul general al PSD, Mihai Fifor, lansase un nou atac la adresa opoziţiei pe tema legii pensiilor.

“Stimați colegi din opoziție, încetați să mai catalogați Legea pensiilor ca fiind o „pomană electorală”! Încetați să-i mai jigniți pe pensionari! Încetați să-i mai considerați „asistați sociali” pe cei care au muncit o viață, iar acum își primesc binemeritata răsplată!

Sunteți prizonierii unei viziuni de conțopist. Speriați lumea că vor crește cheltuielile cu pensiile, dar nu luați în calcul creșterea veniturilor la buget.

Da, necesarul pentru plata pensiilor va crește până la 149 miliarde lei în 2022 (față de 76 mld. în acest an). Dar uitați-vă și la creșterea PIB, care va fi de peste 23% față de nivelul actual! La împlinirea calendarului de majorări din Legea pensiilor, PIB-ul României va depăși 1.270 mld. Lei (față de 1.031 în acest an).

Asta înseamnă că pensiile vor reprezenta 11,7% din PIB, încă sub media europeană de 12,9%! Asta însemnă normalitate! Să aducem treptat pensiile din România, la un nivel comparabil cu cel din Uniunea Europeană!”, a scris Mihai Fifor pe Facebook.

sursa: dcnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus