Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 58/2020 privind luarea unor măsuri pentru buna funcţionare a sistemului de învăţământ, care prevede că în perioada stării de alertă pot fi organizate concursurile de titularizare în învăţământul preuniversitar şi cele de ocupare a posturilor din învăţământul universitar.

„Pe durata stării de alertă, în instituţiile şi autorităţile publice, se suspendă orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcţiilor vacante şi temporar vacante, cu excepţia celor prevăzute la alin. (1) şi (2), precum şi la art. 11 şi 12, precum şi posturile de predare vacante din unităţile de învăţământ preuniversitar şi a posturilor şi funcţiilor vacante din instituţiile de învăţământ superior, institutele de cercetare, Academia Română şi academiile de ramură”, prevede actul normativ.

Ordonanţa vizează stabilirea unor măsuri privind buna funcţionare a sistemului de învăţământ pentru asigurarea continuităţii procesului de învăţământ pe durata stării de urgenţă, completată şi cu starea de alertă, până la eliminarea restricţiilor privind adunările publice, astfel încât procesul de învăţământ să se poată realiza şi în modul online.

Sursa: Agerpres

 

Un răspuns

 1. carmennicol@yahoo.com' doN't publish me spune:

  Presendintele tarii “sprache Deutch”…Ca urmaRe daca doRiti sa impresionati pe cineva cu cunostiintele de germana in mod sigur K.J. ar fi persoana cea mai potrivita…Nu vi se paRe?
  Realizati voi cum o sa spRache Deutch pe sbeach in timp ce alergati oRi poate cand asezati pe sezlong stati?
  In rest Galbenu’ nu este si culoaRea soaRelui?
  Germania nu aRe galben pe tricolor? Sigur ca aRe!
  Doar ca Pasarea lor este neagra si a voastra Galbena

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus