Ministrul Turismului, Mircea Dobre, a fost prezent miercuri în stațiunea Geoagiu Băi, cu prilejul dezbaterii publice a proiectului Legii turismului.

Ministrul Turismului, Mircea Dobre, a fost prezent miercuri în stațiunea Geoagiu Băi, cu prilejul dezbaterii publice a proiectului Legii turismului.

La dezbaterile care au avut loc la Hotelul Germisara din Geoagiu Băi au luat parte peste 150 de reprezentanți ai unor operatori de turism și ai instituțiilor publice din partea de vest a țării, participanții ridicând diverse probleme legate de mai buna definire a unor activități, a capacităților de cazare, funcționarea complexelor hoteliere, fiscalitatea sau agroturismul.

„Adoptarea unei Legi a turismului este importantă, pentru că la ora actuală sunt 75 de acte normative care reglementează acest domeniu de activitate. Ori le centralizăm și le reducem, ori le lăsăm așa și tot timpul va fi haos în reglementarea activității de turism din România. Gândiți-vă că principalul act normativ care reglementează activitatea de turism în România este Ordonanța 58 din 1998, deci avem un act normativ care reglementează de 20 de ani o activitate – ținând cont și de faptul că am intrat în Uniunea Europeană, dar nimeni nu a intervenit pe partea de reglementare”, a declarat ministrul turismului.

Potrivit acestuia, dezbaterile publice la actualul proiect al Legii turismului se vor încheia pe 2 octombrie, la București, după care actul normativ va fi trimis ministerelor cointeresate spre avizare și apoi va fi prezentat în ședința de guvern. Oficialul a precizat că Ministerul Turismului ar dori ca proiectul de lege să fie aprobat până la sărbătorile din iarnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus