La următoarea ediție a campaniei „Premianții fără premii” o să avem în fața noastră o doamnă care a modelat în jumătate de secol sufletele a mii de copii, a pus pe drumul de început mii de destine.

 Asta a făcut doamna Lia Filip, dascăl prin vocație și un om extraordinar. Are 74 de ani și de fiecare dată când intră în sala de clasă, pentru că doamna este cadru didactic activ, i se luminează fața. Bucuria revederii cu elevii săi o face să simtă fiecare zi ca pe un tezaur.

Educaţia ca mod  de viaţă. La 74 de ani, profesoara Lia Filip împlineşte 50 de ani în învăţământ. Şi încă nu se opreşte. O viaţă la catedră! Mama Lia, aşa îi spun copiii profesoarei Lia Filip din Simeria. De 50 de ani se numără printre cadrele didactice hunedorene. Şi, chiar dacă este de un deceniu pensionară, Mama Lia nu poate sta departe de elevi. Educaţiei lor le-e dedicat întrega viaţă. În prezent este profesor colaborator la şcoala generală din Băcia. Doamna profesoară Filip este plină de energie la cei 74 de ani pe care tocmai i-a împlinit! De ziua ei, Mama Lia era acolo unde se simte cel mai bine. Printre copii. Printre prichindeii de la grădiniţă de data asta. Pentru că în calitate de profesor colaborator, Mama Lia dă o mână de ajutor acolo unde e nevoie. Oriunde, de la cei mai mici până la cei de clasa a VII-a. Iar ce o face să revină mereu la clasă este evident. Toţi copiii o iubesc aşa cum doar copiii ştiu să o facă.

De 8 ani este profesor colaborator al şcolii din Băcia.

În urmă cu cinci decenii, doamna Filip a urmat facultatea de biologie la Cluj. La absolvire a refuzat un post în laborator. A preferat să-i înveţe pe copii tainele corpului uman. Atunci a ştiut că aceasta este menirea ei să fie educator.

Doamna Lia Filip crede că orice meserie, orice profesie trebuie să fie făcută cu pasiune. Acesta este secretul. Iar rezultatul pasiunii cu care Mama Lia  îşi practică profesia de atâţia ani este dragostea.

Pentru exemplul oferit, pentru tot ce reprezintă omul și dascălul Lia Filip vă propunem să ne întâlnim cu acest om și să-i spunem că-i mulțumim pentru ceea ce ne oferă, un model de suflet și de profesionist. Sâmbătă, 24 octombrie 2015, ora 11.00, doamna Lia Filip vine să o cunoaștem. Aveți ocazia să o priviți în ochi, să-i spuneți o vorbă caldă și să fiți parte dintre cei care îi vor mulțumi oficial printr-o diplomă și un buchet de flori venind în fața statuii lui Decebal din centrul Devei.

Comunicat Premianții fără Premii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus