Cum îi va convinge Klaus Iohannis pe liderii liberali că stilul de lucru impus la vârful PNL este cel mai potrivit? Primele tamponări au șubrezit relațiile cu liderii PNL din teritoriu.

Klaus Iohannis a reușit o performanță greu de egalat: într-un an și jumătate a devenit din simplu membru al PNL, președinte al formațiunii și candidat, nu numai al PNL, ci și al PDL, la alegerile prezidențiale. Primarul Sibiului se confruntă însă cu o gravă problemă de comunicare cu liderii PNL din teritoriu. În tot acest timp, Iohannis nu a ezitat să-i pună la punct pe colegii de partid din județul Hunedoara.

Unul din parlamentarii liberali care au fost repeziți de Cooperativa ajunsă la putere în PNL este deputatul de Hunedoara, Carmen Hărău care, înaintea fuziunii cu PDL a propus ca cele 7 poziții de prim-vicepreședinte să fie ocupate de cele mai performante filiale ale PNL de la alegerile europarlamentare din luna mai. Potrivit ziarului ATAC, la auzul acestei propuneri, Klaus Iohannis, alături de ceilalți lideri ai Cooperativei s-au răsculat la propriu și ar fi pus-o la zid pe cea care a propus acest lucru. Propunerea nu a fost însă ignorată complet întrucât, Răducu Filipescu, șeful celei mai performante organizații, a fost cooptat în primii 7. Episodul avea loc pe la mijlocul lunii iulie.

În urmă cu o săptămână, din postura de candidat, Iohannis le-a transmis un mesaj dur propriilor baroni. „La mine nu veți avea surprize de genul Duicu. La mine nu a mers și nici nu merge cu intervenții, cu atât mai puțin la Cotroceni!”, a declarat Iohannis care a admis că deși PSD este cunoscut ca partid al baronilor, nici PNL nu duce lipsă. De altfel, în aceeași perioadă, liderul PNL Hunedoara, Mircea Moloț, a apărut pe o hartă neagră a baronilor cercetați de DNA, alături de alți lideri PNL (harta întocmită de senatorul liberal Sorin Roșca Stănescu).

Conducerea autoritară impusă de Iohannis ca mod de lucru în PNL a deranjat și alte personalități din cadrul PNL și este de așteptat ca aceste nemulțumiri să se transforme într-o adevărată lovitură de palat în cazul în care Klaus Iohannis nu va reuși să câștige prezidențialele.

Pentru Iohannis, reușita din toamnă se bazează strict pe efortul filialelor județene. Rămâne de văzut dacă Primarul Sibiului va reuși să-și apropie șefii de filiale sau va continua să-i îndepărteze de grupul care ia decizii în PNL.

Un răspuns

  1. Iohanis nu stie cu cine are dea face.Molot va lucra pentru Ponta in schimbul asigurari libertatii.ASA DAR DOMNILOR LIBERALI,DACA VRETI REZULTATE BUNE NU LASATI FRIIELE LA MOLOZ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus