Deputatul PSD Laurenţiu Nistor şi-a exprimat joi nemulţumirea faţă de situaţia în care se află localităţile care au pierdut bani în urma aplicării noii proceduri de echilibrare a bugetelor.

Preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Hunedoara a declarat că, la nivelul judeţului, 12 localităţi au avut de pierdut fonduri importante ca urmare a noii proceduri de echilibrare a bugetelor locale.

„Aceste primării sunt în dificultate, iar eu am atras atenţia la timpul potrivit că vor fi probleme. I-am spus ministrului de finanţe şi nu m-a crezut. Din punctul meu de vedere, ca referinţă, trebuiau luaţi trei ani şi nu unul singur – 2013, aşa cum s-a întâmplat, pentru că un singur an nu e relevant”, a declarat Laurenţiu Nistor.

În sprijinul afirmaţiei sale, deputatul social-democrat a dat exemplul comunei Băiţa care, în 2013 figurează cu un buget mare datorită unor sume câştigate în instanţă. Parlamentarul spune că localitatea respectivă nu se va mai întâlni curând cu respectiva situaţie, deci nu avea cum să fie un an de referinţă pentru o estimare corectă a bugetului.

„E drept că, în 40 de localităţi bugetele sunt mai mari, de aceea cred că nu e corect ca prmarii care au avut de pierdut să se uite urât la cei care au avut de câştigat”, a mai spus liderul PSD.

Parlamentarul a declarat în final că problema celor care au bugete mai mici se va rezolva în câteva luni.

„Ministrul finanţelor ne-a dat asigurări că, în câteva luni, această probelmă se va rezolva. Guvernul caută soluţii pentru a îndrepta această situaţie până la următoarea rectificare bugetară”, a mai spus Nistor.

Ţi s-a părut interesant articolul?

Distribuie pe Facebook pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Urmăreşte HUNEDOARA LIBERĂ.RO pe FACEBOOK

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus