Carmen Guran ne transmite: „O să ajungeți să vă târâți în noroi curând”

În România, dialogul presei cu șefii din instituțiile publice derapează uneori într-o zonă periculoasă. Prin natura meseriei, jurnaliștii care aduc în atenția oamenilor problemele din „sistem” devin țintă pentru „barosanii” încondeiați.

Tocmai de aceea, democrațiile consolidate statuează libertatea de exprimare a presei ca principiu fundamental pentru sănătatea societății.

Hunedoara Liberă a preluat din presa hunedoreană „dialogul” cu directorul tehnic al Consiliului Județean Hunedoara, doamna Carmen Guran, despre problemele proiectului de reabilitare a DJ Hunedoara-Călan, dezvăluind o serie întreagă de dezinformări și deficiențe.

Mai multe amănunte:

Reabilitarea drumului județean Hunedoara-Călan, între LOGICĂ și INCOMPETENȚĂ

Deși i-am adresat nenumărate întrebări publice, doamna Guran (care îndeplinește și funcția de manager al proiectului) a ales să ducă totul la un alt nivel: amenințări și să acuzații.

„Chiar sunteti penibili si rautaciosi…as vorbi la singular pt ca stiu pana cărui coleg a scris mizeriile acestea… lipsiti de verticalitate o să ajungeți så vâ tåråti în noroi curånd.” – a scris doamna director tehnic într-un mesaj pe Facebook.

Reacția doamnei Guran a venit în urma publicării acestei știri:

Presa a fost DEZINFORMATĂ în privința reabilitării drumului județean Hunedoara-Călan

Stimată doamnă director, în primul rând, Hunedoara Liberă a publicat întotdeauna punctele de vedere oficiale ale Consiliului Județean și o va face în continuare, din respect pentru cititori. În al doilea rând, limbajul pe care îl folosiți este regretabil și dezonorant pentru dumneavoastră. Presa are dreptul de a vă pune întrebări, iar fișa postului vă obligă la minima transparență atunci când este vorba de decizii care afectează zeci sau sute de mii de oameni în cadrul unor proiecte finanțate din bani publici.

În fine, îi asigurăm pe cititorii noștri că nu ne lăsăm intimidați de amenințările dumneavoastră și solicităm pe acestă cale public conducerii Consiliului Județean să ia act de acest incident și să exprime un punct de vedere oficial.
amenintare

Un răspuns

  1. Persoana trebuie judecata pentru port ilegal de adjectiv “tehnic” ! Sa discutam doar un exemplu ce nu are legatura cu articolul : Pe drumul intre Uroi si Geoagiu sunt gropi mai mari de 30 de cm si au fost reparate altele . Nici indicator nici interventie . Nimic . Si exemplele pot continua ! 🙁 La educatie este evident corigenta . Nu stie ca nu stie . Oare cine o tine acolo ? 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus