Visul american se poate transforma într-un coşmar pentru cei care vor să aplice la Loteria Vizelor şi nu sunt bine informaţi. Sute de români au fost păcăliţi pe internet.

Oamenii au crezut că urmează procedura de obţinere a vizei şi au plătit câteva sute de dolari. Unii au aflat prea târziu că au dat banii unor escroci. Departamentul de Stat american avertizează că procedura este gratuită şi individuală iar oficialii americani din România spun că se confruntă cu un fenomen de fraudă la scară largă.

Dacă primiţi un astfel de e-mail, în care sunteţi felicitaţi că aţi fost selectat pentru Loteria Vizelor, un program care oferă în fiecare an 50 de mii de vize în Statele Unite ale Americii, trebuie să ştiţi că aveţi de-a face cu nişte escroci. Nu puteţi câştigă nimic dacă nu aţi aplicat pentru viza.

Katy Estes, Consul General în funcţie, Ambasada Statelor Unite la Bucureşti: “De la începutul programului Viza Loteriei am reportat la Washington peste 1.500 de astfel de entităţi frauduloase.”

Dacă, totuşi, mai credeţi în minuni, ar trebui să intraţi la bănuieli când, după ce aflaţi că aţi câştigat, vi se solicită şi o taxa de procesare cuprinsă între 400 şi 800 de dolari. Nu este singurul tip de escrocherie de vize.

“Eram pe internet, am scris “Loteria Vizelor” şi mi-am băgat numărul de telefon şi în 10 minute am văzut că mă sună cineva din New York. Mi-a cerut pentru început doar 800 dolari. Să mă bage în baza de date, pentru început”, spune o tânăra. Ea şi-a dat seama la timp că totul este o minciună şi a refuzat să facă plata. Nu a crezut în povestea prezentată cum că cei care au contactat-o sunt de la o agenite care intermediază obţinerea vizleor. Şi a procedat corect.

Asta pentru că aplicaţiile pentru Loteria Vizelor se pot trimite doar online, iar formularul este uşor de completat, spun reprezenatntii ambasadei. Singură modalitate prin care puteţi află dacă aţi fost selectaţi pentru Loteria Vizelor este că anul viitor, după 1 mai să accesaţi unicul site oficial al programului dvlottery.state.gov. Introduceţi acolo câteva date personale şi codul de confirmare al aplicaţiei şi imediat primiţi răspunsul.”

Anul acesta se mai pot trimite aplicaţii pentru Loteria Vizelor până pe 7 noiembrie.

sursa: stirileprotv.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus