Constructorul de pe lotul I al autostrăzii Nădlac-Arad aşteaptă o comisie care să recepţioneze lucrarea.

Lucrările de pe lotul I al autostrăzii Nădlac-Arad sunt aproape gata, iar constructorul vrea ca cei de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) să vină şi să recepţioneze obiectivul. Adrian Adler, managerul de proiect al asociaţiei Astaldi-Max Boegl, care se ocupă de realizarea autostrăzii, a anunţat că CNADNR a fost anunţată încă din luna decembrie despre recepţie.

„Există două recepţii: una la finalizarea lucrărilor şi una finală, după expirarea perioadei de garanţie. Noi am cerut recepţia la finalizarea lucrărilor încă din luna decembrie a anului trecut, de când autostrada a fost deschisă circulaţiei”, spune Adrian Adler. Acesta a mai spus că nu este nevoie ca lucrările să fie gata în totalitate. Mai ales că pe lotul I al autostrăzii mai este de lucru la garduri, la panourile anti-orbire dintre sensurile de circulaţie sau la şanţurile de scurgere a apei.

„Potrivit regulilor FIDIC, reguli internaţionale, o lucrare poate fi recepţionată dacă este substanţial terminată. Adică obiectivul îşi poate îndeplini funcţiile pentru care a fost realizat. În acest caz, autostrada este dată în circulaţie în condiţii de siguranţă”, a specificat Adler.

În aşteptare

Reprezentanţii asocierii Astaldi-Max Boegl spun că au anunţat CNADNR despre finalizarea substanţială a lucrărilor, iar acum aşteaptă comisia care să vină şi să facă recepţia. „Din ultimele informaţii primite dinspre companie, comisia se va întruni săptămâna viitoare. Aşteptăm ca membrii comisiei să vină şi să efectueze recepţia”, a spus managerul de proiect. Acesta a mai explicat şi care este bucata de autostradă pentru care se solicită recepţia: „vorbim despre lotul I, cuprins între graniţa cu Ungaria şi lotul II, mai precis cu şase kilometri înainte de nodul rutier de la Pecica”.

Lotul II, la vară

În ceea ce priveşte lotul II al autostrăzii Nădlac-Arad, acesta este în lucru. Tot asocierea Astaldi-Max Boegl lucrează şi aici, iar reprezentanţii constructorului speră că vor finaliza lucrarea în vara acestui an. Termenul la care şoseaua ar trebui să devină funcţională este luna mai, însă lucrarea ar putea fi întârziată. Cu toate acestea, oficialii sunt optimişti şi spun că în această vară vom circula de la Nădlac până la Arad şi, mai departe, spre Timişoara pe autostradă.

tion.ro

fot0: mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus