Cu numai cinci zile înaintea alegerilor parțiale pentru postul de deputat din Colegiul 3 Țara Hațegului – Călan – Ținutul Pădurenilor, candidatul propus de PDL anunță că părăsește partidul în favoarea construcției politice nășite de Traian Băsescu

Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul PMP din Deva. La întâlnirea cu jurnaliștii au participat atât candidatul PMP, Radu Cristescu, cât și cel al PDL, Ioan Ciolea.

Renunțare în numele unității dreptei

“Deva este kilometrul zero al unificării dreptei. Ioan Ciolea (candidatul PDL pentru Camera Deputaților) devine azi membru PMP și renunță la candidatura pentru funcția de deputat. Dacă noi credem în unificare, de ce nu s-ar întâmpla asta în întreaga țară? Admir curajul domnului Ciolea, împreună suntem mai puternici! Trebuie să scăpăm de ciuma roșie!”, a declarat Radu Cristescu.

La rândul său, Ioan Ciolea a semnat în fața presei adeziunea la Partidul Mișcarea Populară și a anunțat că renunță la competiția electorală în care s-a înscris. “Mă retrag din această campanie, mă alătur echipei PMP. Cred în dreapta, cred în valorile dreptei. Împreună suntem mai puternici. Am luat decizia în urma monopolului USL din Colegiul 3”, a declarat Ioan Ciolea.

Fostul democrat-liberal a mai declarat că, în această campanie electorală a sesizat un lucru inadmisibil: „Am fost șocat să descopăr că, în secolul 21, mai sunt oameni cărora le este teamă să vorbească, le este frică să nu fie văzuți stând de vorbă cu mine de exemplu. Așa ceva nu este posibil!”, a declarat Ioan Ciolea.

Cristescu: „Să descopere faptele DIICOT și DNA!”

Radu Cristescu și-a continuat tirul acuzațiilor la adresa actualului președinte al Consiliului Județean Hunedoara. „Am venit în județul Hunedoara cu o echipă de investigații, am descoperit lucruri uluitoare, dar nu am să stric plăcerea DIICOT și DNA să descopere aceste fapte. În județ tace toată lumea, iar securiștii și informatorii conduc județul”, a spus Cristescu. Acesta a declarat că își asumă afirmațiile și când susține că: „Mafia din județul Hunedoara nu este mai mică decât la Constanța. Am vorbit cu primari liberali care sunt speriați, dar totul va ieși la lumină. Îl voi face pe Moloț vedetă.”

Replica lui Dorin Gligor

„Nu cred în acest mod de a face politică. Eu sunt convins că, în condițiile în care Ioan Ciolea va apărea pe buletinele de vot, va obține și în aceste condiții mai multe voturi decât candidatul pe care susține că îl va sprijini”, a declarat Dorin Gligor, președintele Organizației Județene a PDL Hunedoara.

Într-un comunicat de presă transmis de PDL se arată că: „Partidul Democrat Liberal a aflat cu surprindere despre decizia candidatului Ioan Ciolea de a-și anunța retragerea din cursa electoral pentru alegerile parțiale din Colegiul 3 în cadrul unei conferințe de presă susținută în sediul altui partid. În condițiile în care acest anunț îmbracă un mesaj al unității dreptei, ne întrebăm dacă într-adevăr așa se realizează unitatea partidelor de pe dreapta eșicherului politic. Ne întrebăm dacă nu cumva, acest partid care susține că luptă pentru un nou mod de a face politică, nu face altceva decât să cimenteze metehnele deja consacrate de partidele cu ideologii falimentare. Credem cu tărie că unitatea dreptei NU se face cu șantaj, nu se face cu furt.”

Un răspuns

  1. Pingback: HUNEDOARA. Candidatul PDL la Camera Deputaților a trecut la PMP în plină campanie | Pagina de Politică | Parte din familia RV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus