PNL și-a ales președinții de filiale locale pentru următorii 4 ani. Acum, liberalii mai au de trecut un singur hop – alegerea forurilor județene de conducere. Evident, cea mai importantă funcție e cea de președinte.

Doar două persoane râvneasc la acest fotoliu. Înscrierile se încheie cu 5 zile înainte de alegerile care vor avea loc în 22 aprilie. Dacă nu se mai înscrie nimeni, liberalii hunedoreni vor avea de ales între Lucian Ovidiu Heiuș și Ovidiu Ilie Furdui.

Lucian Ovidiu Heiuș este deputat de Hunedoara. S-a născut în data de 13 noiembrie 1965. A absolvit Institutul Politehnic din Cluj-Napoca, este licenţiat în economie al Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj Napoca şi are un masterat în administraţie publică la Universitatea “Vasile Goldiş” din Arad.

A fost, pe rând: director comercial SC Favior Vidra SA, director general SC Fabllor-Pell SRL, director executiv Directia județeană a finanțelor publice Hunedoara, Director general adjunct în Ministerul Finanțelor Publice, director general Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice din Regiunea Vest.

Lucian Ovidiu Heiuș a fost primul pe lista PNL pentru Camera Deputaților la alegerile din decembrie 2016, în județul Hunedoara. El a mai candidat pentru Primăria municipiului Orăștie, din partea USP/PDL, în 2012. A pierdut în fața lui Ovidiu Laurențiu Bălan, la o diferență de 338 de voturi. De altfel, Heiuș a ajuns în PDL, după ce în 2009, la alegerile parțiale pentru postul de primar al Orăștiei i s-a refuzat candidatura din partea PNL în favoarea lui Gabriel Popa. După câțiva ani, Heiuș s-a întors în PNL. Numele lui Heiuș a fost vehiculat în diverse rânduri de către liberali, fie că era vorba despre o candidatură pentru CJ Hunedoara, fie pentru diverse posturi numite în administrația locală sau centrală. Și primarii puciști au cerut ca Heiuș să preia șefia PNL Hunedoara, dar decizia BPN a fost alta – varianta de import – Florin Roman.

Ovidiu Ilie Furdui este primarul comunei Crișcior. S-a născut în data de 22 iulie 1976, la Câmpeni, județul Alba. A absolvit în 2006 Facultatea de Administrație Publică din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și are un master în administrație publică la Universitatea „Vasile Goldiș” din Arad, încheia în anul 2008. pentru prima oară în 2004, pe când avea 28 de ani. De atunci a mai câștigat trei mandate de primar al aceleași localități. A intrat în politică în 2002, fiind președinte la Organizația Locală a PDL Crișcior, iar din 2003 a plecat la Forța Democrată a lui Petre Roman, partid care a fuzionat mai apoi cu PNL. A făcut parte dintre primarii care au inițiat protestul împotriva conducerii PNL Hunedoara, în luna iulie 2016.

7 răspunsuri

  1. Furdui este un primar muncitor ce cunoaște nevoile județului pe când Heius este pus numai pe smecherii ca doar este școlit de Molot asa ca dacă va câștiga Heius atunci PNL va fi la mana lui Molot și a PSD.

  2. mircea.paraian@yahoo.com' mircea paraian spune:

    Fapte si solutii concrete .Din pacate se aleg persoane nu programe in functie de meniu,ca la Calan !Chiar Dom Heius,cand dam X pe casa ?

  3. E o singura optiune de fapt: dl. Heius deoarece este un profesionist in domeniu, e deputat in Parlament, deci face politica la nivel maxim si pana anul trecut a condus in ANAF mii de angajati. A doua optiune nu exista

  4. Eu spun la fel…e diferenta intre un deputat, un om care a condus fiscu-ul a 4 judete si un primar de comuna

  5. Cred ca liberalii, deși păreau fără soluții, vor reuși sa se adune! E clar ca se unesc intr-o echipa compacta, puternica, avand ul in frunte pe Heius care nu poate fi manevrat de PSD isti pentru ca are experiența prea mare și va avea o organizație care se sprijină pe cei vreo 30 de primari puternici și cu experiența. PSD istii vor avea reale probleme ca astia de la pnl aproape toti au confirmat ca sunt buni, fiecare in locul unde activează, le mai lipsește doar sa fie uniți. Chiar e nevoie de o opoziție puternica și constructiva și-n județ și-n țara!

  6. Eu cred ca liberalii, deși păreau fără soluții, vor reuși sa se adune! E clar ca se unesc intr-o echipa compacta, puternica, avand ul in frunte pe Heius care nu poate fi manevrat de PSD isti pentru ca are experiența prea mare și va avea o organizație care se sprijină pe cei vreo 30 de primari puternici și cu experiența. PSD istii vor avea reale probleme ca astia de la pnl aproape toti au confirmat ca sunt buni, fiecare in locul unde activează, le mai lipsește doar sa fie uniți. Chiar e nevoie de o opoziție puternica și constructiva și-n județ și-n țara!

  7. Nu-i suspecta de atata inteligenta nu vezi ca sunt unii care nu pricep nimic, se contracandidează între ei in loc sa facă echipa. Asa rămân de căruță cativa care poate chiar sunt buni și in timpul asta PSD ul angajează pe toată lumea care jura credință si pupa inelul roșu .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus