Dacă pot să nu se deplaseze spre România, e un act de responsabilitate

Premierul desemnat Ludovic Orban a făcut un apel, luni seară, la românii aflați în Italia, cărora le-a transmis să nu mai vină în România în perioada următoare numai în situații urgente sau absolut necesare, astfel încât să fie împiedicată extinderea coronavirusului în rândul familiilor și prietenilor din țară.

„Fac un apel la cetățenii români din zonele afectate să evite pe cât posibil deplasările care nu sunt necesare. Dacă pot să nu se deplaseze spre România, e un act de responsabilitate. Dacă au fost în zone cu risc minim, își pot contamina familia și prietenii”, a spus Orban.

Orban a adăugat că cea mai gravă problemă în contextul extinderii coronavirusului o reprezintă românii care vor intra în țară cu mașina.

„Avem 16 aeroporturi. Cea mai mare problemă o reclamă cei care vor intra în țară cu propria mașină. Toți cei care intră în țară sunt obligați să completeze un formular și să prezinte actele de identitate. Li se vor cere și actele de unde vin, spre exemplu: Italia, pentru a se vedea de unde vin.

Până astăzi sunt 4000 de locuri de carantina instituționalizată. Am inventariat și posibilități de tratate. Din păcate, aici nu există o diagnosticare imediată. Se vorbește și de diagnosticare rapidă, dar care nu are șanse rapide de vindecare”, a mai spus Orban.

5 răspunsuri

 1. …..dati-ne voturile voastre….

 2. Sica@Guvern.pnl' Si diasporenii incep sa priceape ce-i cu PNL.... spune:

  ,Teles Dom` Sica, sa traiti ! Venim doar la vot ca din tara oricum nu va mai voteaza nimeni, papagalilor !

 3. Comprese@Sica.pnl' Sa punem parul pe virusi ? spune:

  Sica, nu mai pierde vremea ! Lasa Democratia si da un ordin virusilor sa-si bage mintile-n cap ! Eventual doar virusilor de Dreapta ca Ciuma Rosie oricum nu te-asculta….

 4. Mobileimobile@PNL.com' E pur si muove ! spune:

  Dar daca pot sa se deplaseze, ce ne facem Dom` Sica ?

 5. Asa e ,domn’ Sica, sa stea acolo, ca doar au trei zile de vot!.Aici ce sa faca?.Sa vada neputinta “guvernului meu”?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus