Încă un proiect destinat să completeze politica agricolă a României şi să sprijine fermierii români a fost abandonat noul guvern liberal, în grabă, cu dispreţ.

Iniţiat  ca soluţie de sprijinire a micilor producători agricoli, Casa de Comerţ Agroalimentar este unul dintre marile  proiecte pe care şi l-a propus Ministerul Agriculturii din Guvernul Viorica Dăncilă.

Scopul lui era să rezolve cea mai importantă şi cea mai grea situaţie: să ofere micilor fermieri o posibilitate de a valorifica producţia pe care  o realizează printr-o muncă grea pe piaţa internă, la un preţ corect. De cealaltă parte, consumatorii direcţi puteau cumpăra astfel alimente sănătoase la prețuri convenabile.

Decizia Guvernului Iohannis de a închide această rețea este în mod clar o decizie anti-românească, o decizie care îi avantajează pe străinii care ne vând hrană scumpă și de proastă calitate, cu consecinţe greu de estimat asupra sănătăţii românilor și a copiilor lor.

Proiecte cum a fost şi cel al Casei de Comerţ Agroalimentar s-au născut dintr-o necesitate obiectivă, din realitatea economică şi socială a ţării, şi erau menite să fie o soluţie practică pentru fermierii români, un sprijin pentru cei care se aflau în imposibilitatea de a valorifica în întregime produsele pe care le realizează.

”Vremea gostaturilor a trecut” – a aruncat peste umăr Ludovic Orban ca explicaţie a măsurii de a renunţa la proiect.  Şi  a adăugat “sincer cred că nu statul trebuie să se ocupe de această activitate”, fără să înţeleagă absolut deloc că, timp de 30 de ani, statul chiar nu s-a ocupat deloc de această activitate, iar cei care au avut de suferit în toată această perioadă, au fost micii fermieri şi familiile lor.

Desfiinţarea Casei de Comerţ Agroalimentar nu are nicio justificare politică. Este pur şi simplu o măsură anti-națională care dărâmă ceea ce s-a construit în guvernarea PSD pentru cetăţenii României.

Comandat de Partidul Social Democrat – PSD

CUI mandatar financiar coordonator: 31190008

 

Un răspuns

  1. GhitaHagi@yahoo.com' CetateanCinstit spune:

    Ati inlaturat Ciuma Rosie si ati lasat Ciuma Galbena pe usa din dos. In frunte cu seful lor aservit (Orbanicu’), acestia vor distruge si inchide tot ce a mai ramas functional in aceasta tara. Astea le sunt ordinele, asta fac. Pacat, de noi, poporul, ca suntem atat de naivi si creduli…pacat..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus