Analizele de laborator au relevat prezenţa bacteriei Salmonella în probele de alimente recoltate de fast-food-ul din Lupeni, unde, în urmă cu mai bine de o săptămână, 32 de persoane au suferit toxiinfecţii alimentare după ce au mâncat produse comercializate acolo.

“În maioneza preparată în cadrul acelui fast-food a fost identificat germenele Salmonella. De asemenea, germenele a fost decelat în cazul a trei angajaţi care lucrau acolo. Unitatea a fost închisă chiar din ziua în care au apărut primele cazuri de îmbolnăvire”, a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, dr. Cecilia Birău.

Un număr de 32 de persoane au suferit toxiinfecţii alimentare după ce au mâncat, vineri, 5 iunie, produse cu maioneză de la un fast-food din Lupeni. Dintre aceşti bolnavi, 24 au fost internaţi în secţiile de boli infecţioase de la spitalele din Vulcan, Hunedoara şi Deva, pacienţii acuzând o stare de rău generală şi diaree.

“Din fericire, au fost cazuri uşoare şi medii. În prezent, toţi pacienţii au fost externaţi”, a precizat dr. Cecilia Birău.

Potrivit acesteia, analizele efectuate şi asupra bolnavilor au arătat prezenţa bacteriei Salmonella în 12 cazuri, apreciindu-se că în cazul celorlalţi organismul a reuşit să distrugă germenul prin mecanismele de autoapărare.

jurnalulnational.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus