Vineri, 24 octombrie, Tribunalul Hunedoara organizează „Ziua Porţilor Deschise”, un eveniment la care sunt aşteptaţi să ia parte toţi hunedorenii curioşi să descopere cum decurge o zi normală din viaţa unui magistrat.

Celebrarea în fiecare an în data de 25 octombrie a „Zilei europene a justiţiei civile” are ca raţiune principală crearea unui eveniment simbolic, pentru a reaminti că justiţia este în primul rând şi cel mai important, un serviciu pentru cetăţeni care le dă dreptul de a-şi rezolva disputele private şi de a-şi afirma drepturile.

Timp trei ore, în intervalul orar 10.00 – 13.00, uşile Tribunalului Hunedoara vor fi larg deschise pentru toţi hunedorenii interesaţi de cum se desfăşoară un proces sau cum arată sălile instituţiei.

Agenda manifestării cuprinde, în principal, vizitarea compartimentelor din structura instanţei, accesarea portalului Tribunalului Hunedoara de la un computer pus la dispoziţia publicului, informarea celor interesaţi cu privire la circuitul dosarelor, la modalitatea de accesare a soluţiilor dosarelor aflate pe rolul Tribunalului Hunedoara,  sau a altor informaţii utile disponibile pe site-ul Tribunalului Hunedoara şi la info-chioşcuri.

Tribunalul Hunedoarainvită la eveniment elevi, studenţi, justiţiabili, reprezentanţi ai societăţii civile, jurnalişti şi pe toţi cei interesaţisă afle mai multe informaţii despre această profesie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus