Centrele de vaccinare anti-COVID aflate în unităţile medicale ale Ministerului Afacerilor Interne vor fi deschise, începând de miercuri, pentru toate persoanele cu vârste de peste 18 ani, în limita dozelor de vaccin disponibile.

Persoanele care doresc să se vaccineze se pot prezenta, fără programare, la oricare dintre cele 11 centre de vaccinare ale MAI în intervalul orar 8,00 – 16,00, având asupra lor actul de identitate, informează Ministerul de Interne, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Pentru cele 11 centre de vaccinare sunt alocate câte 60 de doze de vaccin Comirnaty – Pfizer. În situaţia în care, după vaccinarea angajaţilor MAI programaţi pentru ziua respectivă, numărul de persoane care doresc să se vaccineze va fi mai mare decât numărul de doze disponibile, acestea vor fi îndrumate să revină în ziua următoare.

Patru dintre cele 11 centre de vaccinare funcţionează în Bucureşti şi judeţul Bihor – Spitalul de Urgenţă “Prof. Dr. Dimitrie Gerota” şi Centrul Medical de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu “Dr. Nicolae Kretuzlescu” în Capitală, iar la Oradea – Spitalul Clinic “Avram Iancu” şi Centrul Medical de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu. Un centru de vaccinare este amenajat în Centrul Medical de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu Ploieşti, iar celelalte în Centrele Medicale Judeţene ale MAI din Hunedoara, Timiş, Constanţa, Tulcea, Galaţi, Neamţ.

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că la acest moment sunt 973 de centre de vaccinare anti-COVID la nivel naţional, cu 1.471 de fluxuri. La doar cinci centre de imunizare sunt liste de aşteptare.

“Centre care primesc vaccin de la compania Pfizer – 700, cu 1.121 de fluxuri, centre care primesc vaccin de la compania Moderna – 129, cu 160 de fluxuri, centre active AstraZeneca – 144, cu 197 de fluxuri, şi vor deveni operaţionale, începând de mâine, alte centre de vaccinare în 21 de judeţe cu vaccin de la Johnson&Johnson, 41 de fluxuri în total”, a informat Valeriu Gheorghiţă.

sursa: agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus