În urma primei sesiuni de înscrieri pentru cursuri universitare de licenţă la Universitatea din Petroşani au fost depuse dosare doar pentru 49% din locurile vacante ale singurei instituţii de învăţământ superior de stat din judeţ.

Oferta studiilor de licenţă la Universitatea din Petroşani numără 629 de locuri (buget + taxă), iar în prima sesiune de înscriere au fost depuse 314 dosare.

Absolvenţii de liceu care vor susţine în toamnă examenul de Bacalaureat vor avea şanse mari să ocupe un loc bugetat la Universitatea din Petroşani. Aproximativ 200 de locuri la fără taxă au rămas neocupate în urma primei sesiuni de înscrieri. Numărul acestora ar putea creşte cu mult dacă vor exista candidaţii admişi, care ulterior se vor retrage.

Domeniul economic, cel mai râvnit de absolvenţi

Specializările Economia Comerţului, Turismului şi Serviciilor, Finanţe Bănci şi Management, din cadrul Facultăţii de Ştiinţe, sunt cele mai interesante pentru viitorii studenţi.

Un număr mare de dosare au fost depuse şi la specializările Calculatoare şi Tehnologia Informaţiilor şi Topografie minieră.

La master, ceva mai bine

 Universitatea oferă 700 de locuri cu taxă, 570 rămânând astfel vacante pentru sesiunea din toamnă.

 „În ceea ce priveşte studiile de masterat, au fost ocupate 330 de locuri, dintre care 200 bugetate au fost acoperite integral”, a declarat Codruţa Dura, prorector al Universităţii din Petroşani.

Se ia în calcul desfiinţarea secţiei ID de la Deva

Universitatea din Petroşani ar putea renunţa în acest an la secţia de Învăţământ la Distanţă de la Deva. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, aici sunt studiază foarte puţini studenţi, iar în urma situaţiei finale din toamnă, se va lua o decizie în acest sens.

Dosarele de înscriere la Universitatea din Petroşani au putut fi depuse până duminică, 20 iulie, iar rezultatele admiterii vor fi făcute publice miercuri, 23 iulie.

2 răspunsuri

  1. cu profesori ca Rotunjanu;Kecs,Dobritoiu si multi altii nu e de mirare! mai bine faci o universitate de prestigiu la tm,buc sa orice alt oras cu multe alte perspective decat sa mergi la Petrosani si sa te trezesti ca trebe sa stii o materie mai bn ca profesorul ca sa promovezi examenul sau sa dispui de sume enorme de bani sa treci.

    • Citez:”Instituţiile de învăţământ superior din România, cuprinse în clasamentul european, diferit faţă de topurile internaţionale existente(QS, Times Higher Education, Shanghai), sunt: Universitatea Babeş-Bolyay din Cluj-Napoca, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Academia Navală “Mircea cel Bătrân”, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Academia de Studii Economice Bucureşti, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, Universitatea Bucureşti, Universitatea Petroşani.”

      Eu am terminat Poli la Timisoara si imi pare rau ca am pierdut 4 ani intr-un oras de kkt cu oameni de kkt,in timpul asta as fi putut sta acasa si sa termin o facultate in zona care nu mi-ar fi stors parintii de bani iar in timpul asta as fi putut si lucra,profesorii fiind mai intelegatori aici.Plecati in alte orase si stricati banii parintiilor ca acolo sigur curge lapte si miere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus