În jur de 4 milioane de români au părăsit țara în vremurile democrației noastre originale – de la hoți și prostituate până la profesori universitari, medici de renume etc. Suntem pe locul al doilea în lume, după Siria, unde e război, în topul țărilor cu migrație masivă a populației.

Credeți că aceia care au părăsit țara în ultimii 27 de ani, au făcut-o doar de dragul aventurii? Unii poate că da, dar sunt sigură că sunt poate undeva până în 5 la sută între cei plecați afară. Cu siguranță, că alți vreo 20 la sută sunt fără căpătâi, oameni care oricum ar fi fost o masă ce punea probleme mari și rămânând în țară. Acolo ar fi fost delincvența, alcoolismul, abuzul, violența domestică, lenea ș.a.m.d. Rămân, totuși, 75 la sută dintre cei plecați, practic generația decrețeilor, cea cu vârste cuprinse între 27 și 51 de ani, care ar fi putut ridica această țară. Forța de muncă activă, în care s-au investit niște bani cu educația. Sunt vreo 2 milioane care puteau să muncească, să plătească impozite și să crească România. Din păcate, ei au fost alungați din propria țară.

Cu salariul minim pe economie nu poți crește un copil. Degeaba spunem vorbe sforăitoare. Abia îți poți plăti facturile. Și dacă ai două servicii, tot nu rezolvi mare lucru, dacă acestea sunt prost remunerate. Nu pot fi toți judecători, procurori, CEO, ingineri de top, medici renumiți etc. E nevoie și de muncitori. Aceștia nu trebuie să trăiască decent în România? Ce poate face mai mult o femeie care lucrează la cablaje sau vânzătoare decât să facă, după orele de serviciu, curățenie în case? Credeți că îi ajung banii ca să crească 2 copii? A, și are și soț care muncește!

Ce poate face o familie de tineri care câștigă împreună vreo 3.500 de lei pe lună? Își poate permite rate la casă și mașină? A, au prea multe mofturi că vor o casă și-o mașină? Să mai vorbim despre copii? N-are rost! Și exemplele pot continua. Fiecare om cu povestea sa.

Da, suntem mai rău ca Siria! Acolo e război! Aici, slavă Domnului, nu! Aici e mizerie și o cloacă politică imbecilă, care n-a înțeles că rolul ei e să conducă, nu să fure! Nu-i nimic! Exodul continuă! Ultimul să stingă lumina!

9 răspunsuri

 1. La noi este un razboi economic, Germania si Franta si-au invatat lectia, cea mai buna metoda de a cuceri o tara este prin bani. Acesta a fost motivul creerii UE, suprematia celor doua state in Europa. Din fericire Anglia a realizat acest lucru si a inceput procesul de desprindere, proces care este preludiu dezmembrarii UE, din fericire.

  • Esti dus cu pluta ! Cehia este o tara care a intrat in UE inaintea noastra si o duce foarte bine . De ce ? Pentru ca ei nu au IDIOTI ca tine .

 2. melindutza_40@yahoo.com' Sebestyen Melinda spune:

  Doamne cita dreptate ai!

  • Pai cum sa mai muncesc la claburi 10-12 ore unde am bagat boala in mine cand pot munci in Grecia pe 100 de euro la zi la 10 ore fara stres fara sclavagism pe care tot team leaderi romani l-au creeat,nu le dati salarii mari ca si asa nu au alt loc sa mearga ,iau ei bonusuri pt target atins si sclavul de roman se bucura cand creste tichetul de ma sa cu 0.80 lei! Jalnic!

 3. flobaciu@mail.com' Mosh Condrake spune:

  Observ un iz de admiratie pt ingineria socialista si implicarea statului in economie. Puteti arata cu degetul cat doriti spre clasa politica (gest care a devenit un sport national in Romania), dar starea de fapt este intretinuta de oamenii de rand, cu ajutorul din pacate a editorialelor de genul de mai sus. Refuz sa ma afund in turma “aveti dreptate doamna ” cand solutiile promovate sunt inginerii socialiste.
  Daca am fi fost Mai buni decat atat Nu am fi fost aici!

 4. Moshu ,inginerii din socialism care au mai rams sunt meserie nene , inginerii astia de azi , vai de mama lor , .. In cate tari din ieropa , s-a dat , tot la privat , si curentu , si trinu, si avionu , si flota, si pamantu , si mina de aur , RMGC, numa carbunele din vale nu s-a dat inca , oare de ce ? Moshu , tu esti injiner d,astia de acu si precis ai shef un inginer comunist,…oooooooopoop ,omu de rand e vinovat ca nu da cu paru la cap? HAI SICTIR….cu d,astia ca tine s-a spart yugo si siria….alesule , ….formator de opinie…………

 5. Sunt foarte multi postaci saraci cu duhul in Romania .
  Romania este aici din cauza voastra , a hotilor cu carnet de partid si cu diploma de hoti si parveniti .
  M-am referit la :
  neanae,melinda,giga si altii .

 6. Nu mai pot zice nimic doar ca suntem o natie paradoxala si generam stari de convietuire (conflict) bizare , generand sisteme de valori care nu au nici cel mai mic aspect logic,In industria auto un defect determina chemarea la service pentru remediere , dar defectele din societate ,inclusiv acest gica , raman definitiv nerezolvate , ca si nerezolvarea problemei cainilor strazii,….Pierderea reputatiei unui om , a unui popor a unei tari este foarte greu de recuperat , sau de ce nu imposibil,….

 7. Mi-am luat si eu lumea in cap cu mult timp in urma din cauza hotilor de la putere plus si a mentalitatii. Tin minte la prima vizita a tov. Iliescu la Deva mergeau oamenii sa ii asculte cuvintarea de la balconul Casei de Cultura cu flori ca pe vremea impuscatului. Atunci ne acuzau ca ne-a dat Coposu dolari sa fim impotriva lor. Atita timp cit nu se schimba mentalitatea tot aceasi politicieni vor fi votati.
  Ultimul cred ca va fura becul. “Parerea mea!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus