Consiliul Județean Hunedoara ia în calcul sancționarea Lilianei Țolaș, managerul Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva după ce, în Deva, a fost afișat un banner cu o greșeală de tipărire.

„În scopul marcării Centenarului Marii Uniri de la 1918, Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva a avut inițiativa de a crea și amplasa în spațiul public hunedorean o serie de materiale de promovare a evenimentului istoric, în acest sens achiziționând mash-uri de diferite dimensiuni care au fost montate pe clădiri reprezentative ale județului. Achiziția acestor materiale și a serviciilor aferente de montare s-a realizat în SEAP și s-a concretizat prin încheierea unui contract cu SC INDESIGN SRL.

În baza contractului amintit, în seara zilei de vineri, 06.07.2018, a fost montat un mash cu dimensiunile de 5,5×5,5m pe clădirea supermarketului Auchan din Deva, iar textul imprimat a conținut o greșeală de tipărire  nesesizată nici de firma care a produs mash-ul , nici de firma care l-a montat și nici de către reprezentanții muzeului care aveau obligația de a verifica cele inscripționate și de a recepționa produsele achiziționate.

Textul imprimat pe mash conținea o greșeală a anului  înfăptuirii Marii Unirii, adică în loc de 1918 a fost inscripționat anul 1818, rezultând astfel o eroare materială: ”Celebrăm Marea Unire 1818-2018”, ce a condus la denaturarea realității istorice și la dezinformarea cetăţenilor.

Greșind cu 100 de ani celebrarea Marii Uniri  care a fost înfăptuită acum 100 de ani, nu acum 200 de ani, cum a reieșit din materialul promotional afișat de Muzeul Civilizației Dacice și Romane sub sigla Consiliului Județean Hunedoara, reprezentanții instituției de cultură au adus un nedorit prejudiciu de imagine și de încredere instituțiilor statului din județul nostru, care venind din partea unei instituții publice de cultură aflat în serviciul societății, este cu atât mai grav cu cât scopul Muzeului Civilizației Dacice și Romane, conform Regulamentului de organizare și funcționare este tocmai conservarea, comunicarea și expunerea în scopul cunoașterii și  educării a mărturiilor materiale și spirituale ale existenței și evoluției comunităților umane.

Astfel, comiterea erorii de pe mash-ul afișat, a condus la apariția în mass-media locală și națională a unor articole acide care au sancționat drastic cele petrecute și care considerăm că  au condus la diminuarea substanțială a încrederii, autorității și prestigiului Muzeului Civilizației Dacice și Romane și mai mult decât atât la incriminarea autorității sub care îsi desfășoară activitatea muzeul, adică a Consiliului Județean Hunedoara”, se arată în fundamentarea proiectului care va fi suspus votului aleșilor judeteni în ședința de vineri.

Propunerea conducerii CJ Hunedoara este sancționarea managerului cu avertisment scris.

„Prin prezenta doamna Liliana Ţolaş se avertizează în scris: să îşi îndeplinească  cu profesionalism atribuţiile de serviciu cu responsabilitate, competenţă, eficienţă, corectitudine şi conştiinciozitate ca în viitor să nu mai aducă prejudicii de imagine Consiliului Judeţean Hunedoara”, se arată în proiectul de hotărâre.

2 răspunsuri

  1. I.marin66@gmail.com' Marin Ioan spune:

    Care profedionalism?
    1. Sunt mai multe mash-ri.
    2. Dna este ing. minier. De unde profesionalism?

  2. christelle973@yahoo.com' Christelle spune:

    Acum au fost mash-uri, insa managerul general a fost si ratacita intre cani, traind dilema hamletiana a fost fotografia lui Aurel Vlaicu sau poate era Traian Vuia? Pentru alte dileme similare, a se urmari, aculta multiplele interviuri acordate,televiziunilor si posturilor de radio locale din martie 2011, cand onorabilul Molot a numit-o in aceasta functie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus