Pentru zilele de post, plăcinta cu ceapă poate fi une din cele mai rapide opţiuni. Uşor de pregătit, plăcinta seamănă cu o pizza calzone ceva mai săracă în umplutură.

Ingrediente:

250 g făină albă
1/2 plic drojdie uscată
1 linguriţă rasă zahăr
1/2 linguriţă sare
170 ml apă călduţă
1 lingură
ulei de măsline

Pentru umplutură:

2 cepe mici albe
2 cepe mici roşii
2 linguri ulei pentru călit ceapa
2 linguri ketchup

Mod de preparare:

Intr-o cană amestecăm drojdia cu zahărul şi o lingu­riţă de făină. Se adaugă 100 ml apă călduţă şi lăsăm la dospit 10 minute.

Punem într-un vas făina şi sarea, iar în mijloc se face o gaură în care turnăm drojdia dospită. Frământăm cu mâna şi adăugăm restul de apă călduţă. Spre final se adaugă şi uleiul. Terminăm de frământat când aluatul începe să se desprindă de degete. Este un aluat uşor mai moale.

Presărăm deasupra puţină făină, acoperim cu un prosop şi punem la loc cald ferit de cu­rent pentru aproximativ 45-60 de minute.

In acest timp putem să pregătim ceapa, pe care o curăţăm, o feliem şi o călim în 2 linguri de ulei. Lăsăm deoparte să se ră­cească.

Aluatul dospit îl întindem pe masa de lucru tapetată cu făină. Pe jumătate de aluaţ punem ceapă călită şi pe cealaltă jumătate întindem ketchup-ul. Indoim şi apăsăm marginile apoi mai îndoim încă o dată şi întin­dem uşor cu mâna, iar pe margini apăsăm cu o furculiţă sau tot cu mâna.

Punem plăcinta într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dăm la cuptorul preîncălzit timp de 25- 30 de minute sau până se rumeneşte uşor deasupra, potrivit restaurantedelux.ro.

Se feliază plăcinta şi se serveşte caldă.

exquis.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus