Printr-un proiect inițiat la Senat, parlamentarii de la Putere cer prelungirea mandatului primarilor și consilierilor locali/județeni, de la patru la cinci ani.

Argumentele inițiatorilor țin de realizarea la timp a obiectivelor asumate, mai exact, unele proiecte cu finanțare europeană nu pot fi finalizate într-un mandat de 4 ani, iar echipa care preia următorul mandat are deficiențe în a duce la bun sfârșit proiectele altora, aflate în derulare.

Propunerea legislativă modifică art. 24, alin. (1), secțiunea 2, din Legea nr. 215/2001, Legea Administrației Publice Locale și prevede prelungirea mandatului primarilor și consilierilor județeni de la patru la cinci ani.

Se stabilește durata mandatului în cazul primarilor, al consilierilor județeni și al consilierilor locali, la o perioadă de cinci ani de la data scrutinului.

Inițiatorii mai susțin că modificarea propusă nu generează costuri imputabile bugetului de stat, bugetelor locale, cât și terților.

Senatul este prima Cameră sesizată pentru dezbaterea acestui proiect legislativ.

sursa: ziarulunirea

Un răspuns

  1. dexterhomeboy@yahoo.com' CetateanCinstit spune:

    Nu va mai ajung 4 ani sa roadeti la ciolan, v-ati gandit voi ca mai bine sa mariti si asta la 5 ani…Daca ati vrea, oricare dintre voi, ati implementa, derula si finaliza proiectele in 4 ani. Dar cum sunteti voi invatati sa furati din fiecare proiect, va trebuiesc 3-4 ani pentru studiile de fezabilitate, apoi un an pentru implementare/finalizare…adica sa furati 4 ani si in al 5-lea sa scoateti niste firimituri pentru alegatori…

    Lege pentru hoti, de la hoti,,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus