Fostul și actualul primar al Devei sunt de câteva zile protagoniștii unui schimb de replici dure care vizează activitatea fiecăruia.

Petru Mărginean, actualul primar al reședinței de județ, îl acuză pe fostul primar Mircia Muntean că a făcut cheltuieli nejustificate în perioada în care a condus administrația deveană. „Știu că s-au plătit 400 de mii de euro pentru un pseudo-patinoar, când cel mai scump costă maximum 150.000 de euro. Și mai nesimțit e că firma respectivă ne-a dat în judecată pentru că am oprit acest contract”, a declarat primarul Devei.

Mircia Muntean a răspuns în cadrul unei conferințe de presă că patinoarul a costat „numai 145.000 de euro” și că prelata care-l acoperă a fost donată de un om de afaceri. În sprijinul afirmațiilor făcute de Petru Mărginean, Primăria a dat publicității documentul care confirmă faptul că patinoarul a costat 1.842.269,30 lei, echivalentul a 438.635 euro.

Mărginean a mai vorbit în aceste zile și despre lipsa unui pod care ar fi trebuit să fie construit în incinta Cetății și care, în documente el apare ca și amenajat și lucrarea plătită. „Am făcut o plângere la poliție, aștept un răspuns ca să putem continua proiectul”, a declarat Petru Mărginean.

La rândul său, Mircia Muntean a criticat activitatea actualului primar pe care îl acuză că cheltuie prea mulți bani pentru reabilitarea și amenajarea locurilor de joacă pentru copii. „Când eu le făceam cu 15.000 de euro, nu era bine. E bine că le face domnul Mărginean cu 100.000 de euro bucata”, a declarat Mircia Muntean. Fostul primar susține că actualul edil a fost conectat timp de 6 ani la banii publici prin societățile și organizațiile pe care le-a condus.

Schimbul de replici dintre cei doi politicieni readuce în atenția publică o posibilă candidatură a lui Mircia Muntean la funcția de primar al Devei în 2016. De altfel, fostul primar a declarat că nu s-a decis pentru ce funcție va candida. „Poate se sperie de mine (Petru Mărginean, n. red.) că aș putea candida în 2016. Nu am decis încă ce voi face, sunt speculații pe care nu le pot eu opri, dar voi vedea dacă voi candida, pentru ce funcție și voi anunța public”, a spus Mircia Muntean.

Un răspuns

  1. negrublacknegru@yahoo.com' Negru Vasile spune:

    Devenii ar trebui sa stie ca amandoi au dreptate… in ceea ce priveste afacerile oneroase ale primariei cu terte firme ale prietenilor si nemoteniilor. Am folosit cuvantul nemotenii pentru ca are in compunere “tenii”, care sunt niste paraziti.
    La urmatoarele alegeri, stimati deveni, va rog sa va ganditi mai bine pe cine votati. Trebuie pus un primar independent, cu mintea sanatoasa, care sa poata sa ii opreasca pe consilierii locali proveniti de la partide ce au un singur gand: sa se imbuibe si ei si sa plateasca partidului datoria pentru faptul ca au fost nominalizati. Atunci, toate lucrarile facute in municipiu nu vor mai fi de mantuiala si pretul lor va fi cel corect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus