CJ Hunedoara a aprobat crearea unei singure instituții de Cultură și Artă la nivel județean.

Centrul Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale Hunedoara și Ansamblul Profesionist „Drăgan Muntean” pentru Promovarea Culturii Tradiționale Hunedoara, cu alte cuvinte, instituțiile conduse de Mariana Deac, respectiv, Cristian Fodor, vor deveni una singură: Centrul de Cultură și Artă al județului Hunedoara.

Cei doi manageri, cunoscuți interpreți de folclor, au rămas fără contractele de management, iar Ovidiu Olari a fost împuternicit să facă demersurile pentru înființarea noului centru.

Noua instituție va funcționa tot sub tutela Consiliului Județean Hunedoara și va fi condusă de un manager interimar. Potrivit organigramei, Centrul de Cultură și Artă va fi compus din Ansamblul folcloric profesionist „Drăgan Muntean” și Centrul Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale Hunedoara, conduse de către un director. În cadrul instituției sunt prevăzute 5 funcții de conducere și 32 de execuție.

„Suntem de acord cu modificarea propusă. E viziunea dumneavoastră. Trebuie să țineți cont și de valențele culturale ale județului. În legătură cu posturile, 36 de persoane au fost, 37 vor fi de acum. Nu cumva desființăm cele două insituții pentru crearea unor posturi vacante care să fie ocupate de membri de partid?”, a intervenit consilierul județean PNL, Vetuța Stănescu.

Președintele CJ Hunedoara a declarat că decizia de a reorganiza cele două instituții a fost luată după ce s-a constatat că au aproape aceleași atribuții și pentru că nu colaborează între ele.

„Nu e clar ce atribuții au cele două instituții… Mai mult, vor servicii de contabilitate separate, juriști și așa mai departe. Nu se înțeleg asupra bugetelor. Am întrebat câte spectacole au făcut în Valea Jiului sau în Hațeg și alte orașe. Le fac la Deva. Am zis: să fiți o singură entitate și să răpundeți.

Vin și cer lună de lună bani de la CJ Hunedoara, dar activitatea lasă de dorit. Nu conlucrează, că sunt orgolii. Nu cheamă ansamblul nostru la spectacole, că sunt orgolii”, a declarat Laurențiu Nistor.

În ceea ce privește observația privind apartenența politică a subordonaților din CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor a declarat că nu se pune problema aplicării unui astfel de criteriu din moment ce directorii PNL sunt în funcții: „Domnul Arion de la Apaprod, domnul Bara de la Bibliotecă sunt cu carnet de partid la PSD?”.

2 răspunsuri

  1. Vai de noi ,dacă suntem conduși după culoarea politică și nu după competența!

  2. ralucaungureanu_rador@yahoo.com' parerea mea spune:

    muzicantii ne conduc peste tot. cand ii vad si pe aia din Ministerul de Interne care canta mi-e rau. au grade militare Lupu Rednic, Gh Turda, Steliana Sima si lista poate continua cu alte zeci de asemenea nulitati. Sa ramana in muzica lor ca oricum castiga enorm de mult. Din pacate nu ai ce sa le faci, sunt invatati sa suga din 100 de parti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus