Doctorul Blendea a obținut un scor de 13,6% (2.296 voturi).

Candidatura lui Marius Blendea a reprezentat – cel puțin până la un punct – elementul de noutate, de prospețime, al campaniei electorale.

Intrat târziu în cursa electorală, doctorul a avut dezavantajul timpului scurt (alegerile anticipate sunt precedate de o campanie electorală de doar două săptămâni).

Anunțul candidaturii a făcut repede valuri, iar devenii păreau dispuși să-i ierte lui Blendea carențele evidente (lipsa experienței administrative, lipsa programului) de dragul ideii ca o persoană independentă politic și respectată în cadrul comunității, un bun profesionist, să ajungă primar al muncipiului reședință de județ.

În primele zile din campanie, culmea, cei mai „înverșunați” opozanți ai doctorului erau cei care refuzau ideea de a-l pierde pe Marius Blendea-doctorul. S-a spus chiar: „Primăria ar putea funcționa și fără Blendea, dar secția de chirurgie din spital, cu siguranță, nu!”). Ar mai fi de adăugat aici că doctorului nu i s-a scos niciun „schelet din dulap”  în această campanie, cu toate că este cunoscut faptul că miza unei bătălii electorale încinge spiritele și conduce adesea la lovituri sub centură – iar lucrul acesta spune multe despre respectul de care se bucură Marius Blendea în Deva.

Momentul de cotitură a fost vizita electorală a lui Victor Ponta, fost președinte PSD, fost prim-ministru. Ponta a venit la Deva cu un obiectiv simplu și precis: să încurce cât mai mult PSD în general și pe Petru Mărginean în special, totul pentru a-i sluji în războiul personal cu Liviu Dragnea. 

Lovind în Mărginean (nu a scos o vorbă despre alți candidați) și arătându-și susținerea pentru Marius Blendea, Victor Ponta l-a transformat pe doctor din independentul îndrăgit de devenii care nu se mai regăsesc în discursul partidelor într-un candidat de nișă, menit să fure cât mai multe voturi de la social-democrații care nu înghițeau nominalizarea lui Petru Mărginean din partea PSD. Liberalii au simțit imediat oportunitatea și au speculat excelent momentul, multiplicând mesajele lui Victor Ponta pe toate canalele media pe care le controlează.

Lipsit de experiență politică, Marius Blendea s-a lăsat păcălit de cadoul otrăvit pe care i-l făceau liberalii și, crezându-se pe cai mari, s-a aruncat de bună-voie în capcana abil întinsă în fața sa.

Cine a pierdut și cine a câștigat?

Au câștigat: Victor Ponta (ocazia de a-l țintui pe Dragnea cu acuzații că prăbușește PSD) și liberalii (care au cules roadele strategiei de a-l încuraja pe Blendea să se coloreze cât mai mult politic și să se adreseze strict electoratului PSD anti Petru Mărginean). Au pierdut: Marius Blendea (calitatea de candidat independent – cea care i-a adus inițial simpatia oamenilor), devenii (șansa de a putea alege un primar care să rupă ițele combinațiilor nesfârșite ale partidelor, care sufocă administrativ orașul) și PSD (ocazia de câștiga pentru prima dată fotoliul de primar la Deva).

6 răspunsuri

  1. Hai sa fim seriosi,a candidat doar sa fure din voturile lui marginieanu!Pana de curand a fost membru psd

  2. De fapt, PSD a pierdut din cauza campaniei fantasmagorice din Decembrie 2016 continuata cu prostiile in serie comise de Dragnea et comp. Ponta a speculat doar situatia cu abilitatea plagiatorului de vocatie. Daca alegerile s-ar repeta in mai multe localitati, “surpriza” de la Deva s-ar multiplica rapid. (De aceea nu vom avea alegeri anticipate decat peste cadavrul PSD !) Toata campania PSD din Decembrie 2016 a fost atat de gaunoasa incat este de mirare ca sandramaua lor nu s-a prabusit pana acum. Va cadea in urmatoarele luni, o data cu venirea frigului si a scumpirilor de tot felul. Scumpiri declansate deja si cu care maririle de salarii nu pot tine pasul. Avalansa a pornit. Din pacate, sandramaua lui Dragnea et comp. se va prabusi peste Romania…

  3. P.S. O concluzie secundara ar fi si ca tot ce atinge Plagiatorul este sortit esecului. De data asta a rasturnat doar un medic bun care o sa-si revina dar nu de mult, a zapacit o tara intreaga… Feriti-va de Plagiator !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus