Criza globală generată de pandemia COVID-19 care a impus, într-o primă fază, instituirea stării de urgență  a necesitat soluții concrete de sprijin atât pentru angajați cât și pentru angajatori. În acest context, Guvernul PNL și-a asumat protejarea fiecărui loc de muncă prin  susținerea financiară a plății șomajului tehnic pentru angajații cărora le-au fost suspendate temporar contractele de muncă. De asemenea firmele mici și mijlocii au avut la dispoziție programe de susținere financiară garantate sau finanțate de stat.

Surgent: Intervenția guvernului a vizat economia, sistemul sanitar precum și sprijn concret pentru diverse categorii sociale

Deputatul liberal, Marius Surgent subliniază faptul că situația generată de această pandemie a fost atât de complexă încât intervenția guvernului a vizat mai multe paliere: economia, sistemul sanitar dar și măsuri de sprijin pentru diverse categorii sociale. “  Această situație generată de pandemia COVID-19 a avut un impact major în societate. Au fost necesare decizii ce au vizat restrîngerea unor drepturi civile care au impus soluții imediate în sprijinul cetățenilor. În acest context, Guvernul PNL și-a asumat decizii importante iar măsurile luate s-au dovedit a fi benefice atât pentru societate cât și pentru economie.

Măsuri pentru relansarea economiei

„Odată cu ridicarea unor restricții impuse de starea de urgență, pot spune că suntem într-o nouă etapă în care guvernul liberal a pregătit măsuri care să permită mediului de afaceri o redresare cât mai facilă spre normalitate. În acest context, Guvernul PNL a propus o serie de măsuri active pentru mediul economic. Astfel, de la 1 iunie firmele care își reiau activitatea vor primi sprijin financiar direct din partea guvernului prin plata, către angajații întorși la muncă din șomajul tehnic, a 41,5 la sută din valoarea salariului de bază.

Mai mult, Guvernul PNL propune mediului de afaceri un parteneriat care are ca obiectiv sprijin concret pentru unele categorii sociale aflate în căutarea unui loc de muncă: tinerii cu vârsta până în 29 de ani și persoanele care au peste 50 de ani. Astfel, firmele care angajează persoane care fac parte din această categorie vor primi sprijin financiar din partea statului, reprezentând plata a jumătate din salariu în cuantum de maxim 2.500 de lei. Această măsură are ca scop atât stimularea angajărilor în mediul privat cât și sprijinul acestor categorii sociale. Acestea sunt doar câteva dintre deciziile luate de guvern în ultima perioadă și ca o  concluzie, având în vedere datele statistice privind economia, pot spune că măsurile care au venit în sprijinul mediului de afaceri au avut rezultate benefice”, a subliniat deputatul.

 „Împreună vom face ca lucrurile să revină la normal în cel mai scurt timp și sigur posibil”

„Cu siguranță nu puteam trece printr-o astfel de situație fără sprijinul și sacrificiul cetățenilor. Este, din punctul meu de vedere, cel mai important aspect care trebuie subliniat de fiecare dată atunci când vorbim de această pandemie. Cu sprijinul și înțelegerea de care au dat dovadă majoritatea românilor, Guvernul PNL a trecut România cu bine prin cea mai grea perioadă a crizei generate de această pandemie. Așa va fi și în viitor. Suntem parteneri cu românii iar autoritățile se bazează pe acest lucru, pe responsabilitatea individuală și sprijinul celor care au răspunderi pentru alții în societate: părinți, profesori, vânzători, transportator, angajați în administrațiile publice sau alimentație publică, etc. Tocmai de aceea sunt convins că alături de români, împreună vom face ca lucrurile să revină la normal în cel mai scurt timp și sigur posibil”, a concluzionat, Marius Surgent, deputat PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus