Marţi va avea loc prima semifinală a Campionatului Mondial din Rusia. Franţa va întâlni Belgia, la Saint-Petersburg, pentru un loc în finală.

Campionatul Mondial este aproape de final. Marţi se va decide prima naţională care va merge la Moscova, pentru ultimul act al competiţiei. În prima semifinală se întâlnesc Franţa şi Belgia, iar meciul se anunţă unul echilibrat.

Franţa a avut evoluţii oscilante în faza grupelor, unde a înregistrat 2 victorii, cu Australia (2-1), şi Peru (1-0) şi un egal cu Danemarca (0-0). Echipa lui Didier Deschamps şi-a revenit în prima fază eliminatorie directă. A trecut cu 4-3 de Argentina, într-un meci dominat de la un capăt la celălalt. Pentru locul din semifinale, Franţa s-a impus cu 2-0 în faţa naţionalei Uruguay.

Belgia a fost una dintre cele mai constante echipe din Rusia. A înregistrat victorii pe linie şi jocul îi dă încredere că se poate califica şi în detrimentul Franţei. Cea mai răsunătoare victorie a fost obţinută în sferturi, unde a reuşit să învingă una dintre favoritele acestui turneu final, Brazilia, cu 2-1.

Franţa-Belgia se dispută marţi, de la ora 21:00. Partida poate fi urmărită la TVR1 şi TVR HD.

Croaţia nu poate conta pe Vrsaljko în semifinala Campionatului Mondial cu Anglia

Sime Vrsaljko (26 de ani) nu va juca în semifinala Campionatului Mondial. Fundaşul dreapta al Croaţiei a ieşit accidentat în sfertul de finală cu Rusia şi nu va putut fi recuperat pănă la ora partidei cu Anglia.

Problema musculară a apărătorului dreapta e mai greu de rezolvat decât se credea iniţial şi Marca anunţă că omul folosit titular în toate meciurile de până acum nu se va afla pe teren. În aceste condiţii, selecţionerul Croaţiei are la dispoziţie două variante. Prima ar fi introducerea lui Vedran Corluka în flancul drept, iar a doua e trecerea lui Domagoj Vida pe partea dreaptă şi trimiterea lui Corluka în centru.

Vestea bună pentru Dalic şi ai lui e că portarul Danijel Subasic, accidentat şi el contra Rusiei, va putea juca, urmând să fie recuperat după lovitura la coapsa dreaptă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus