După ce săptămâna trecută a fost audiat ca martor colonelul Daniel Borhină, şeful SRI Hunedoara, miercuri vine rândul unui alt şef de serviciu de informaţii să se prezinte în faţa magistraţilor.

Numărul impresionant de martori din dosarul comisarului şef Traian Berbeceanu, dar mai ales funcţiile pe care aceştia le ocupă, justifică interesul ridicat al publicului pentru acest dosar. Nu mai puţin de 93 e martori au fost citaţi în dosarul aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în care fostul şef al BCCO Alba este atât inculpat, cât şi parte vătămată. Practic, la dosarul în care foştii procurori DIICOT Ioan Mureşan şi Nicolaie Cean, dar şi ofiţerul Alin Muntean, sunt acuzaţi de fapte de corupţie, represiune nedreaptă, abuz în serviciu şi fals intelectual, a fost conexat şi dosarul instrumentat de cei trei împotriva lui Traian Berbeceanu.

Audierea martorilor va avea loc cel puţin până pe data de 18 noiembrie 2015 asta dacă nu cumva instanţa va prelungi termenul prin acceptarea unor noi martori în dosar. Printre cei care vor ajunge în faţa judecătorilor pentru a depune mărturie se află şefi din Poliţie, Justiţie, oameni de afaceri, dar şi interlopi.

Astfel, miercuri, 4 februarie, va fi audiat ca martor şeful Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Hunedoara (fostul „2 şi-un sfert”), Marius Filimon. Tot miercuri vor fi audiaţi doi poliţişti: Ciprian Baboş (IPJ Alba) şi Valentin Gabriel Paliştan (IPJ Sibiu).

Peste o săptămână, pe data de 11 februarie, în faţa instanţei va ajunge ca martor în dosar şi inspectorul şef al IPJ Alba, Ioan Căbulea

CITEŞTE ŞI:

Demers judiciar fără precedent în cazul BERBECEANU

Maratonul audierilor în procesul călăilor lui BERBECEANU

BERBECEANU o cheamă pe fosta şefă a DIICOT în instanţă

Probe incredibile din dosarul comisarului Traian Berbeceanu: Cum a fost ”lucrat”

DEZVĂLUIRI | Planul diabolic al călăilor lui BERBECEANU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus