Poliţiştii din Olt efectuează, joi, 20 de percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani la primării şi sedii de firme din cinci judeţe, printre care şi Primăria Giurgiu, potrivit unor surse.

Percheziţiile au loc în oraşele Drăgăneşti-Olt şi Potcoava, la sediile firmelor bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani, precum şi la primării din judeţele Giurgiu ( în municipiul Giurgiu şi comunele Oinacu şi Gogoşari), Dâmboviţa ( Mătăsaru şi Conteşti), Teleorman ( Putineiu) şi Dolj (Poiana Mare).

Suspecţi în această cauză ar fi membrii Clanului Fluture din Drăgăneşti-Olt, la care au avut loc percheziţii şi anul trecut, tot pentru evaziune şi spălare de bani, după ce ar fi produs şi vândut obiecte de mobilier urban fără a avea documente justificative pentru materia primă.

”La data de 14 septembrie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt efectuează 20 de percheziţii pe raza judeţelor Olt, Dâmboviţa, Giurgiu, Dolj şi Teleorman, la locuinţele unor persoane şi la sediile sociale ale unor persoane juridice”, se menţionează într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, transmis joi AGERPRES.

Cauza în care au loc percheziţiile de joi este instrumentată de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Olt, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, care efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Potrivit comunicatului IPJ Olt, din cercetări a reieşit că, în cadrul unui circuit economic, s-ar fi desfăşurat operaţiuni fictive cu bunuri, prin intermediul unor firme de tip fantomă. În fapt, persoane implicate ar fi livrat, către instituţii, bunuri (mobilier urban) fără a avea documente justificative de provenienţă. Prin activitatea infracţională, s-ar fi cauzat un prejudiciu bugetului de stat de aproximativ 6.830.000 de lei.

Cinci persoane urmează să fie conduse la audieri la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

În activităţi sunt angrenaţi şi luptători de acţiuni speciale din Olt, precum şi poliţişti de la inspectoratele de poliţie judeţene Dâmboviţa, Giurgiu, Dolj şi Teleorman.

stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus