Opiniile cetățenilor care locuiesc în zona Bulevardului Corvin nu au fost luate în seamă de consilierii din majoritatea care susține proiectele primarului.

Consiliul Local al Municipiului Hunedoara a aprobat miercuri Planul urbanistic zonal pentru amenajarea Centrului pietonal pe Bulevardul Corvin, între Bulevardul Dacia și strada George Enescu.

Proiectul, contestat de locuitorii din cartierele adiacente, a fost dezbătut într-un cadru tensionat și a fost votat la limită, cu sprijinul a doi consilieri UNPR care au aderat la majoritatea care îl sprijină  pe actualul primar. La ședință a participat și un grup de locatari din zonă care nu sunt de acord cu proiectul inițiat de Viorel Arion.

12076416_1470752109900164_1330541792_o 12082817_1470752959900079_228068807_o

Proiectul propus de primar a fost modificat la propunerea consilierului UNPR Alexandru Mărginean, care a propus eliminarea construirii aleii din cartierul de vest (zona Piața Florilor). Cu toate acestea, intenția primarului a fost criticată de grupul de consilieri PSD, care susțin că investiția nu este oportună în acest moment și că prioritare ar trebui să fie pentru administrația locală finalizarea lucrărilor de asfaltare din cartierele orașului.

„Oportun ar fi să asfaltăm cartierele OM, Traian Vuia, Micro 5, OT și străzile de pământ pentru care nu avem nici studii de fezabilitate. Mai mult, nu există un studiu de trafic privind gradul de descărcare pe celelalte străzi adiacente”, a declarat viceprimarul Dan Bobouțanu, care a adăugat că trebuie ținut cont și de părerea cetățenilor din zonă. „Nu s-a respectat procedura prealabilă de consultare a publicului asupra cetățenilor”, a mai spus viceprimarul Dan Bobouțanu.

Mai mult, Dan Bobouțanu a declarat că un asemenea proiect se pretează a fi realizat în centrul istoric al Hunedoarei printr-un proiect finanțat din fonduri europene.

În sprijinul proiectului s-au exprimat consilierii din cadrul majorității care îl susține pe actualul primar. Vasile Mureșan, consiler local PNL, le-a cerut cetățenilor prezenți la ședință să accepte acest proiect și să ceară primăriei să continue modernizarea cartierelor în care locuiesc: „Și eu am o afacere pe bulevardul Corvin, e un risc pe care mi-l asum: s-ar putea să fie bine, s-ar putea să nu fie.”

Consilierul PSD Claudiu Voinia a fost de părere că proiectul nu este oportun atâta vreme cât în oraș există și acum străzi neasfaltate, iar unele școli au tâmplărie veche de 70 de ani. De aceeași părere a fost și consiiera ALDE Maria Mornea, care a atras atenția că din împrumutul aprobat de Consiliul Local (57 de milioane de lei) au fost stabilite alte investiții.

Reprezentanții locatarilor din zonă au cerut administrației locale să țină cont și de punctul lor de vedere. Unii dintre ei, aflați la vârsta a treia, spun că acest proiect nu este binevenit în zonă pentru că tulbură liniștea celor două cartiere adiacente Bulevardului Corvin. Alții susțin că este o cheltuială inutilă, care mai degrabă va crea probleme în loc să sporească gradul de confort al locuitorilor zonei.

La vot, proiectul a fost aprobat cu 11 voturi, deși au fost voci care susțin că proiectul ar fi trebuit aprobat cu două treimi din numărul total al consilierilor în funcție.

Locatarii din zonă susțin că vor contesta hotărârea luată miercuri de Consiliul Local.

Proiectul pentru amenajarea Centrului pietonal pe Bulevardul Corvin are o valoare de 12 milioane de lei și urmează să fie realizat din bani din bugetul local.

Un răspuns

  1. A se vedea proiectul inclusiv refacerea accesului in Piata Florilor si pe partea simetrica si amenajarea parcarilor ca in zona Dunarea si spre intrare ! Apoi a se decideti daca e bine sau nu ! Si tehnic si arhitectural si social !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus