Proiectul de lege privind angajarea răspunderii Guvernului este finalizat, cuprinzând toate cele trei aspecte: fiscal, bugetar și combaterea evaziunii fiscale.

Astăzi, premierul Marcel Ciolacu va prezenta Ordonanțele Austerității liderilor PSD. Membrii Biroului Permanent Național al Partidului au fost convocați în dimineața aceasta de către președintele Marcel Ciolacu pentru a li se face o scurtă prezentare a conținutului proiectului de lege.

Printre schimbările propuse se numără majorarea salariului minim la 3.300 de lei și eliminarea beneficiilor fiscale din domeniile construcțiilor, agriculturii și IT. Taxa pe valoarea adăugată (TVA) va rămâne de 5% doar pentru încălzire și cărți, iar pentru alimente, medicamente și cazarea la hotel, va crește la 9 procente. În rest, TVA va fi de 19%.

Proprietățile evaluate la peste 500.000 de euro și mașinile cu valoare de peste 75.000 de euro vor fi supuse unui impozit de 0,3%. În plus, prețurile la alcool și tutun vor crește, deoarece accizele pentru aceste produse vor fi majorate.

Nici întreprinderile mici și mijlocii nu vor scăpa de modificări. Cele cu o cifră de afaceri sub 300.000 de lei vor plăti o taxă de 1%, în timp ce cele cu o cifră de afaceri mai mare vor avea o taxă de 3%.

Potrivit surselor politice, Guvernul plănuiește să-și asume răspunderea pentru acest pachet de măsuri fiscale și bugetare pe data de 26 sau 27 septembrie, cu scopul de a le implementa din luna octombrie.

Un răspuns

  1. Impozitați pensiile speciale cu 50/100?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus