Un medicament periculos se vinde fără probleme în farmaciile din România, în condiţiile în care în Franţa acesta a dus la moartea a 200 de oameni într-un singur an.

Medicamentul conţine substanţă domperidon şi este folosit de mulţi pacienţi pentru stări de greaţă şi vomă.

Medicamentul de stomac care pare inofesinv are efecte negative asupra inimii celor trecuţi de vartă de 60 de ani. Din această cauza, după ce 200 de persoane au murit că urmare a efectelor adverse ale medicamentului, Franţa a dispus retragerea acestuia de pe piaţă, dar nu în totalitate ci doar modelul cu concentraţia cea mai mare de domperidon – 20 de miligrame.

În prezent, medicamentul se găseşte pe piaţă, dar se vinde numai cu anumite condiţii: doză de administrare nu este mai mare de 10 miligrame şi nu se ia mai mult de trei ori pe zi. De asemenea, pacienţii trebuie înştiinţaţi că substanţă prezintă un risc crescut de aritmii sau moarte subită din cauza cardiacă, informează România TV.

stiripesurse.ro

Ţi s-a părut interesant articolul?

Distribuie pe Facebook pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Urmăreşte HUNEDOARA LIBERĂ.RO pe FACEBOOK

2 răspunsuri

  1. Ce poate fi interesant daca nu dati numele medicamentului ca sa ne putem feri si sa nu-l cumparam?In titlu spuneti medicament periculos si in articol dati numai substanta pe care o contine. Citi dintre bolnavi stiu ce substanta contine un medicament.

  2. Concret! despre ce medicament este vorba?altfel nu vad rostul articolului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus