A fost finalizat unul dintre cele mai grele dosare ale DNA, cel privind actiunile de coruptie de la nivelul fostei conduceri a Inspectoratului de Politie Timis.

In urma cu 3 ani, fostul inspector sef Sorin Muntean, adjunctul sau Florin Bolbos, Marcel Craciunescu care era sef la Politia Rutiera, Teodor Pavel, primarul de la Recas, omul de afaceri Gelu Milutinovici, dar si Dumitru Pavel, fost sef al Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, dar si unul dintre cei mai bogati romi din Lugoj, Iulian Bot, zis Viscol, au fost ridicati de procurorii anticoruptie, in urma unei actiuni de amploare.

In timpul anchetei care a durat aproape 3 ani, au fost dezvaluite metodele prin care actionau fostii sefi ai Politiei, mana in mana cu infractorii, iar probele au dos la conexarea a doua dosare cu ramuri la Recas si Lugoj.

La capatul cercetarii, procurorii DNA Timisoara au intocmit un rechizitoriu ce depaseste 400 de pagini.

16 persoane au fost trimise in judecata pentru o serie intreaga de infractiuni, printre care constituire de grup infractional organizat, luare si dare de mita, abuz in serviciu si instigare la abuz in serviciu, santaj, instigare la hartuire si evaziune fiscala.

Dosarul a fost inaintat judecatorilor de la Curtea de Apel Timisoara.

Iata acuzatiile fiecaruia dintre cei 16 inculpati!

1. Munteanu Petru Sorin, fost sef al IPJ Timis (constituirea unui grup infractional organizat, doua infractiuni de instigare la dare de mita, favorizarea faptuitorului, abuz in serviciu)
2. Bolbos Florin, fost adjunct sef IPJ Timis (abuz in serviciu)
3. Temu Marian, fost sef al Politiei Orasului Recas (abuz in serviciu
4. Pavel Teodor, primar al orasului Recas (instigare la abuz in serviciu, instigare la uzurparparea functiei, instigare la hartuire)
5. Berzescu Adrian, fost sef Politia Locala Recas (uzurparea functiei, hartuire)
6. Eugen Milutinovici, om de afaceri (instigare la abuz in serviciu)
7. Craciunescu Marcel, fost sef Politia Rutiera Timis (patru infractiuni de luare de mita)
8. Bledea Cosmin, ofiter IPJ Timis (dare de mita)
9. Garbaci Vasilica, ofiter IPJ Timis (dare de mita)
10. Draghici Sorin, ofiter IPJ Timis (dare de mita)
11. Dinca Adrian, ofiter IPJ Timis (dare de mita)
12. Pavel Dumitru, fost sef al Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice IPJ Timis (constituirea unui grup infractional, luare de mita, trafic de influenta, complicitate la luare de mita, favorizarea faptuitorului)
13. Bilc Marin, avocat (trafic de influenta, favorizarea faptuitorului, complicitate la dare de mita, aderare si sprijinire a unui grup infractional organizat, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata si uz de fals)
14. Bot Iulian, zis Viscol, om de afaceri (constituirea unui grup infractional organizat, evaziune fiscala in forma continuata, dare de mita, doua infractiuni de cumparare de influenta)
15. Toader Constantin (constituirea unui grup infractional organizat)
16. Bejan Petrea (constituirea unui grup infractional organizat, evaziune fiscala in forma continuata)

Opinia Timișoarei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus