POLIȚIA ESTE ÎN ALERTĂ!

În data de 06.08.2018, în jurul orei 10:00, la sediul Poliției Municipiului Brad s-a prezentat un bărbat în vârstă de 79 de ani, din municipiul Brad, care a reclamat faptul că, în cursul zilei de 05.08.2018, în intervalul orar 12:00-13:00, a fost înșelat cu 44.000 de lei, prin metoda „accidentul”.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatul  a fost apelat telefonic, pe telefonul fix și ulterior pe telefonul mobil, de către două persoane care s-au recomandat ca fiind unul „avocat” iar celălalt „procuror” și i-au relatat că fiica acestuia a fost implicată într-un eveniment rutier grav și i-au cerut să le plătească 24.000 de lei, pentru „împăcarea părţilor”, astfel încât fiica părţii vătămate să nu mai fie trasă la răspundere penală. Persoana vătămată s-a conformat și, la scurt timp, s-a întâlnit pe o stradă din municipiul Brad cu o femeie căreia i-a înmânat suma solicitată.

Ulterior, persoana vătămată, a fost apelat telefonic din nou de către cele două persoane, care i-au solicitat să mai plătească încă 40.000 lei, pe motiv că au apărut „complicații”. Persoana vătămată le-a comunicat că nu mai deține decât 20.000 lei, apelanţii convenind că suma este îndestulătoare, după care predarea banilor a fost făcută exact în același mod și în același loc, aceleiași persoane.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de înșelăciune şi se efectuează cercetări în vederea identificării autorilor şi a tragerii acestora la răspundere penală.

Pentru a evita să deveniţi victima unei infracţiuni de înşelăciune, având acest mod de operare intitulat generic “accidentul”, este bine să analizaţi cu atenţie informaţiile primite şi să vă puneţi câteva întrebări elementare referitoare la veridicitatea lor.

Înainte de a vă oferi ajutorul, aveţi în vedere şi următoarele aspecte:

În caz de accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau prin societăţile de asigurări.

Pentru a nu deveni victimă a infracţiunii de înşelăciune comisă prin acest mod de operare, poliţiştii vă recomandă să verificaţi dacă ruda respectivă este într-adevăr rănită sau a fost implicată într-un accident rutier. Trebuie reţinut că nici Poliţia, nici reprezentanţii Parchetului nu reţin telefoanele mobile ale celor implicaţi într-un accident rutier. De asemenea, solicitaţi apelantului date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla ruda şi telefonaţi acolo pentru confirmare.

În cazul în care sunteţi contactat de persoane necunoscute şi nu reuşiţi să aflaţi dacă informaţiile sunt corecte, solicitaţi o întâlnire directă cu acestea şi apelaţi de urgenţă numărul 112, pentru a cere sprijinul Poliţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus