Atenționarea este valabilă luni după-amiaza

Luni, în intervalul orar 13.00-18.00, în zonele montane, în cea mai mare parte a Transilvaniei, a Moldovei, precum și în nordul Olteniei și în jumătatea de nord a Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și pe arii restrânse grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și izolat 40-50 l/mp.

Local în Oltenia, Muntenia și Dobrogea va fi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități.

De luni, 22 iulie, ora 18.00 până marți, 23 iulie, ora 6.00, în Muntenia și în sud-vestul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și pe arii restrânse grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și izolat 40 l/mp.

Perioade cu instabilitate atmosferică vor mai fi până miercuri, 24 iulie, dimineața, îndeosebi la munte, precum și în regiunile sudice și sud-estice.

sursa: meteoromania.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus