"Casa Verde" începe peste 3 săptămâni.

Vreti sa va aveti o casa cu panouri solare, pompe de caldura sau izolatie termica? Este bine sa stiti atunci ca statul finanteaza cu pana la 12 mii de euro echipamentele si materialele ecologice.

Banii ar ajunge pentru 13 mii de case, sustin oficialii, care au pus la bataie in programul Casa Verde peste 60 de milioane de lei pentru gospodarii si inca pe atat pentru cladirile publice.

 

Prin programul Casa Verde atat pentru locuinte noi cat si pentru cele existente puteti deconta 40 de miii de lei pentru izolatia casei, 8.000 de lei din banii dati pe pompele de caldura, care costa minimum 10 mii de lei, sau integral costurile pentru un sistem de panouri solare pentru apa calda.

Cat despre izolatia termica, doar materialele ecologice cum ar fi canepa, lana, pluta, perlitul, vata bazaltica sau celuloza sunt acceptate. Polistirenul este cel mai folosit material de izolatie termica din Romania, dar este toxic atat pentru sanatatea omului cat si pentru medu – spun normele europene. Asa ca din lista ministerului Mediului in magazine gasim doar vata minerala bazaltica. Atentie, este diferita de vata minerala de sticlă.

Dosarul de finantare pentru Casa Verde poate fi depus peste trei saptamani, spune Ministrul Mediului. “Populatia va depune si va semna contractul de finantare la Agentia de Protectie a Mediului din judetele in care locuiesc.”

Intr-un plic, trebuie sa aveti cererea de finantare, copia dupa buletin, extrasul de cont, de carte funciara si certificatul fiscal ca nu aveti datorii la stat. Pentru ca este pe principiul “primul venit, primul servit”, luati in calcul ca depunerea actelor, semnarea si aprobarea dureaza o luna, iar apoi aveti un an la dispozitie sa cumparati sistemele, sa le montati si sa prezentati facturile. Daca totul e clar, veti primi banii peste inca doua luni.

Sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus