Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 27 noiembrie 2019, ora 12.00, la sediul Primăriei Comunei Vețel

 

Vor fi prezentate publicului vizitator diverse artefacte, descoperite în cadrul cercetărilor arheologice desfășurate de-a lungul timpului în situl arheologic Micia,  precum și alte informații istorice, legate de acest sit. Sunt expuse 82 piese arheologice și panouri informative amplasate în sala special amenajată la Casa de Cultură a localității Vețel și în vecinătatea amfiteatrului roman, existent în partea nordică a sitului Micia.

Colectivul de cercetare științifică și autoritățile locale implicate doresc astfel o îmbunătățire a vizibilității importantului centru din epoca romană, de pe Valea Mureșului și, în egală măsură, conștientizarea comunității cu privire la valorile cultural-istorice din arealul Comunei Vețel, menționează arheolog dr. Marius Barbu, Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva.

La organizarea acestei manifestări culturale, au participat specialiști din cadrul Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva și Muzeul Național de Istorie a României, București.

Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 27 noiembrie 2019, ora 12.00, la sediul Primăriei Comunei Vețel.

Organizatori: Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, Consiliul Judeţean Hunedoara, în colaborare cu Muzeul Național de Istorie a României București și Primăria Comunei Vețel.

Afis Micia expo

Sursa: Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus