Marți, pe parcursul a 4 ore, poliţiştii rutieri au verificat microbuzele destinate transportului de elevi şi cele care efectuează curse, constatând 20 infracţiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice şi aplicând peste 1.600 de amenzi contravenţionale.

La data de 8 mai a.c., între orele, 06.00 – 10.00, Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a coordonat, la nivel național, o acțiune, în care s-a avut în vedere, în principal, transportul rutier public de persoane.

Aproape 700 de poliţişti au verificat autovehiculele destinate transportului care efectuează curse regulate și ocazionale și pe cele destinate transportului de elevi.

În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 1.636 de sancţiuni contravenţionale (dintre care 119 au fost date pentru nerespectarea legislaţiei specifice transporturilor rutiere publice – conform prevederilor H.G. 69/2012, privind transporturile rutiere, 23 pentru nerespectarea prevederilor O.G. 37/2007 actualizată,privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora, 4 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 92/2007, privind Serviciile de transport Public Local, 27 pentru conducerea unui autovehiculul pe drumurile publice de către o persoană ce se află sub influenţa alcoolului, 50 pentru defecţiuni tehnice, 264 pentru neportul centurii de siguranță, 37 pentru folosirea telefoanelor mobile în timpul conducerii autovehiculelor, fără dispozitiv tip ,,mâini libere” şi 21 pentru neefectuarea în termenul legal a inspecţiei tehnice periodice;

În cadrul activităților de control, poliţiştii rutieri au reţinut 69 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumul public, iar pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare au fost retrase 50 certificate de înmatriculare.

Pe parcursul acţiunii au fost constatate 20 infracţiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, dintre care 3 prevăzute de art. 336 din Codul penal – conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus